maandag 16 december 2013

Winkelen, eten, stress en versiering

En zo was het dus een geslaagde actie op een geslaagd feestje!
Verder had ik nog een volle dag in Nederland...een dag is natuurlijk zo voorbij, dus ik had dan ook niets gepland. Het enige wat ik nog wilde, was naar een aantal winkels. Gewoon wat spulletjes halen, een pyama voor Jordy bijvoorbeeld, wat mij in Villach niet gelukt is de laatste keer! Een paar etenswaren nog en nog een aantal dingen, maar het moest natuurlijk wel mee te nemen zijn in mijn reistas!!
Mijn moeder had ook niets op de planning staan, dus zijn we gezellig samen gegaan! Even naar het winkelcentrum, daar slaagden we niet voor alles, dus nog even door naar de stad. Een lekker broodje en een kop koffie genomen en nadat de meeste spullen binnen waren, weer terug naar huis. Ik had namelijk met Erik en de jongens een Skype-afspraak staan...dat is wel gek hoor, man en kids op een computerscherm, maar het is wel fijn dat het kan!! Ik kreeg op dat moment te horen, dat ze met z'n allen een beetje aan het versieren waren voor de kerst! Leuk hoor! We wilden niet ontzettend uitpakken met versieren, omdat we de tweede Kerstdag in de nacht weg gaan...maar ja, niks doen is ook niet leuk, dus zo hadden ze een mooie bezigheid!! Het ging in elk geval goed met de mannen in Oostenrijk!
In de avond had mijn vader een etentje met het werk, maar wilde het eigenlijk afzeggen, omdat ik er zou zijn...dat kan natuurlijk niet! Mijn moeder had gezegd, dat hij gewoon moest gaan en daarom heeft mijn vader geregeld, dat mijn moeder en ik dan ook uit eten zouden gaan! En zo zaten mijn moeder en ik dus gezellig weer in de stad te eten op vrijdagavond! Het was gezellig en ook erg lekker!
Gezamelijk nog wat gedronken in de avond toen we weer thuis waren en toen was mijn dag alweer om...de tas had ik in de middag al grotendeels ingepakt, dus het laatste spul kon er op zaterdagochtend zo bij in. Om 5.30u ging de wekker, maar ik was al even wakker...bang dat ik de wekker niet zou horen en van de opwinding. We hebben gezamelijk ontbeten en voor 6.30u waren we op weg naar het station!
Op het station aangekomen, kwam als verrassing daar mijn schoonvader om het hoekje lopen!! Speciaal om mij uit te zwaaien, superleuk!! Nog heel even gekletst en toen instappen en om 6.54u vertrok de trein...

Zo ontspannen of het op de heenweg allemaal verlopen is en zo rustig het toen in de treinen was, dat ik keus had voor een zitplaats en mezelf ook een dubbele plek kon toe-eigenen, zo gestresst liep het de terugreis...de nederlandse spoorwegen hebben zich bewezen zoals ze bekend staan...de eerste treinrit liep wat vertraging op doordat we achter een stoptrein kwamen te rijden !?!? en dat terwijl ik maar 7 minuten de tijd had om over te stappen in de internationale trein...op het station aangekomen werd er van alles omgeroepen, maar heel onduidelijk. Ik kon gelukkig wel snel vinden, dat ik op spoor 14 moest zijn...ik de trap af met de enorme tas, richting spoor 14 en vlak daarvoor stond er een enorm hek...verbouwing! Ik ben weer teruggesneld en heb de eerste de beste medewerker aan de jas getrokken, mevrouw keek mij aan en vertelde dat wegens de verbouwing ik nu op spoor 9 moest zijn....trap op, stukje links, roltrap weer verder omhoog...de tijd tikte verder en ik had nog maar een paar minuten over! Gelukkig haalde ik het op tijd en bleek dat de internationale trein ook al vertraging had en nog binnen moest komen...pffffffff. Het was natuurlijk zaterdag, overal zijn kerstmarkten...dus het was stuiterdruk in de trein!! Mijn tas was te zwaar om in de rekken te tillen, maar er was ook geen plaats bij de voeten, omdat er simpelweg bijna geen plek meer was! Tas uiteindelijk achter in de trein achter een bank gedrukt en een meisje hield voor mij naast haar de plek voor mij vrij....
Tot in de middag verliep de reis redelijk op die manier en daarna werd het gelukkig beter. Ik heb alle aansluitingen gehaald en kwam daarmee precies op de minuut af op tijd in Villach aan! Daar was het weer heerlijk om de jongens en Erik vast te kunnen houden!! Na de eerste knuffelronde, zijn we richting de auto gelopen. Onder het lopen vertelde Erik nog, dat Thijs op het station maar even op de SOS-knop gedrukt had en er dus opeens een stem uit de luidspreker kwam...hihihihi, gelukkig was het een vriendelijke man en kon Erik uitleggen dat het per ongeluk ging en er niks aan de hand was...

In huis aangekomen, moest ik eerst even wachten, zodat de jongens de lampjes van de 'kerstboom' (Erik heeft een grote tak uit de heg geknipt...) aan konden doen en daarna mocht ik pas binnenkomen om de versiering te bekijken, erg leuk, de jongens waren helemaal gespannen over hoe ik het zou vinden en vertelden honderduit hoe ze alles gedaan hadden en wie wat versierd had...daarna mochten ze mijn tas legen om te kijken wat er voor lekkere dingen uitkwamen!
Vervolgens was het toch echt tijd voor de jongens om naar bed te gaan...het was namelijk al 21.45u geweest...
Zondagochtend hebben we heerlijk rustig aan gedaan, lekker ontbeten met nederlandse krentenbollen en stol en een lekker kransje na...


 Zelfs het balkon is versierd!

 
Het was gewoon een lekkere ontspannen dag, met warme chocolademelk, een filmpje, wat snaaiwerk, bijkletsen...


2 opmerkingen:

Anoniem zei

een en al gezelligheid ,toch !!!!!!

huis tjokvol zei

oei wat ben ik achter met lezen,ik begrijp dat je in nederland bent geweest,wat super leuk joh,echt een verrassing dan voor ze,en wat heerlijk dan he als je weer thuis bent bij je man en kids,en wat leuk die kerstboom,en nog gefeliciteerd met je oma,mijn oma is ook al 89 jaar,wat een leeftijden he.

liefs yvonne