woensdag 12 juni 2013

Klagenfurt en portret

Vandaag is Jordy naar Klagenfurt, ze hebben er de afsluiting van een project! Zowel Luuk als Jordy waren er beide van overtuigd, dat Luuk ook naar Klagenfurt zou gaan, maar ik had er niets van gehoord van school en alleen dus maar van de jongens... ze bleven voet bij stuk houden, want Jordy hoefde niets mee te nemen en dus Luuk ook niet, geen tas, geen Jause, niets! Jordy had er inmiddels, na aandringen van mij, iets over in zijn Mitteilungsheft staan, door de juf opgezegd. Ik vond het maar raar, om alleen van een kind te horen, dat het naar Klagenfurt gaat en niets over een tijd of wat dan ook door te krijgen van de school! Maar goed, Jordy had die info inmiddels dus wel, maar van Luuk had ik niets, maar Luuk wist zeker dat hij ook ging...hmmm...om de school te bellen gisterenmiddag, was het wat laat, dus ik heb Ute gebeld. Het blijkt dat alleen de 3e en 4e klassers gaan en Luuk dus niet! Heerlijk weer, zoiets! Luuk is dus gewoon naar school.

Vrijdag hebben we een Elternfest van Thijs! Het leuke is, dat het op zo'n tijdstip in de middag is, dat Erik ook gewoon mee kan! Ik heb inmiddels meegekregen, dat het zou gaan om een soort vaderdag en ook moederdag viering...ze hebben namelijk vanuit de Kindergarten niets gedaan voor deze dagen, maar ik hoorde gisteren, dat ze het er steeds te druk voor hebben gehad en daarom het nu in een feestje verpakken, we zijn benieuwd!

Thijs...wat een portret...sinds een week of twee luistert hij echt voor geen meter meer (heeft hij vaker last van, maar nu extreem...)! Hij zit geregeld straf uit of moet 's avonds in ons bed gaan liggen, omdat hij de hele boel op stelten zet! Als je zegt dat hij ergens vanaf moet blijven, dan gaat hij met een grijns op zijn gezicht met een vinger er toch naar toe...grrrr, en dan niet één keer, maar keer op keer! En hij heeft een energie...onvoorstelbaar! Ik hoop dat dit snel voorbij is... hij zal wel weer een spurt in het één of ander krijgen, hij praat ook opeens heel geleerd, hihihi, wel grappig trouwens, hij is echt geen 'klein' kindje meer, maar wordt een 'groter' kind! Hij overschat zichzelf ook nog wel eens, hij fietst heel graag op zijn mountainbike. Waar het eerder nog heel voorzichtig ging, omdat de mountainbike best groot is, crosst hij er nu op los! Zaterdagochtend... Thijs gaat fietsen, samen met Jordy en Luuk en opeens snelt Luuk naar mij toe, met Thijs in zijn kielzog:
Luuk:''Mama, mama, Thijs zit helemaal onder!''
Ik: ''waaronder?''
Luuk: ''brandnetels!''
Thijs met een boos gezicht: ''Jah, ik fietste alleen maar per ongeluk de bosjes in!''
Hahaha, alsof dat betekende, dat de brandnetels hem niet mochten prikken, maar hij had inderdaad beide benen vol vlekken zitten.
Ik: ''gewoon niet naar kijken en verder fietsen''
Thijs kijkt nog een keer naar zijn benen, denkt even en zegt: ''Oké, doei!''

Er gaat nog geen tien minuten overheen, daar komt Thijs weer aan...knie en elleboog vol bloed.
Thijs met tranen: ''ik wilde alleen maar een bochtje maken en toen viel ik om''
''>>zucht<<  Ja, Thijs, dat zal wel, maar we moeten het wel even schoonmaken''
Hij had een redelijk wondje aan zijn knie en de elleboog was alleen geschaafd, gelukkig maar!
De dag was nog niet voorbij....In de middag had Thijs samen met Jordy een kinderfeestje, ze hebben het helemaal geweldig gehad en kwamen geschminkt weer in huis. Voor het naar bed gaan, ben ik Thijs zijn tanden aan het poetsen en er verschijnt allemaal bloed in zijn mond, ik zeg het tegen Thijs, dat hij even moet gaan spoelen en opeens zie ik een gat: een tand is weg! Ik loop met Thijs naar de wasbak om te kijken of hij de tand in zijn mond heeft, maar nee. Thijs gelooft niet, dat er een tand uit is en vertrouwt het pas als ik een spiegel voor houd. Hij is verbaasd, schrikt eerst en is dan helemaal trots, zijn eerste tand eruit! Maar ja, hij kan zich er niets van herinneren! En in plaats van een voortand onder (of om mij part boven) eruit te hebben, is er een hoektand boven uit! Tja...ze hadden op het feestje ook een springkussen en héél veel jongens...zoals ik al zei: wat een portret!

2 opmerkingen:

Liesbeth zei

Werk genoeg dus met je jongens momenteel!!

Anoniem zei

Hahaha, je hebt jongens of je hebt ze niet. Wel eens lastig, maar beter zo als een stel doetjes die op de bank zitten. Je blijft er zelf ook jong bij hoor.
Groetejes van Josina