dinsdag 25 februari 2014

Langlaufen

Gisteren heb ik al een redelijke inhaalslag in huis gemaakt, het is bijna klaar, nog een paar dingen, maar ik heb ECHT geen zin meer!! De zon schijnt inmiddels al volop en die lokt :-) Het is wel lekker fris buiten, omdat het ook afgelopen nacht weer goed gevroren heeft, maar ik denk...dat ik straks met een deken het balkon opga en mezelf in een luie stoel nestel...ogen dicht...en waarschijnlijk/hopelijk val ik ook nog in slaap. Ik heb de knollen aardig gaar, dat was redelijk te verwachten, maar er gaat hier ook nog eens weer iets rond met griep en dergelijke...na het Casino-uitje zijn er een aantal ziek geworden en gisteren is er hier één van de dames geweest en ik hoorde achteraf dat ze nog steeds niet helemaal lekker is en ik begon zelf gisteren al te snotteren, hoofdpijn en moe. Vannacht niet zo lekker geslapen en vanmorgen opgestaan alsof ik helemaal niet geslapen heb...vandaar dat ik vandaag dan ook echt niks doe!

Toen ik gisteren het balkon schoonmaakte, hoorde ik aan de overkant van de straat, bij de Langlaufloipe, kinderen lachen en schreeuwen, het moest de Kindergarten wel zijn, maar het was te ver weg. Deze week is er bij de Kindergarten een skicursus, volgens mij bij het 3Ländereck, Thijs wilde absoluut niet mee...het leek hem niets en gelukkig zijn ze daar helemaal vrij in. Vandaar dat ze nu natuurlijk maar weinig kindjes op de Kindergarten hebben en inderdaad, toen ik Thijs ophaalde, bleek dat die kindjes, die niet op cursus zijn, op de Langlaufski's gestaan hebben, ook Thijs! Hij vond het leuk, maar ook wel vermoeiend, hij had zes rondes gemaakt (en dat zijn flinke rondes) en was maar twee keer gevallen! Volgens mij gaan ze morgen nog een keer, dat wil ik nog even navragen, want dan loop ik er ook naar toe!
Gisterenavond is ook de Langlaufloipe onder ons, voor de Volksschule, geprepareerd. Jordy en Luuk zullen dus waarschijnlijk ook wel weer op de latten komen te staan! Voor Luuk hoop ik het in elk geval, want hij heeft er nog niet eerder opgestaan!

Deze week gaan we onze Kärntencard weer opwaarderen! Deze week heb je namelijk nog de vroegboekkorting en dat scheelt toch weer een paar euro. Dan kunnen wij vanaf half april tot eind oktober weer heerlijke uitstapjes maken...sommige voor een tweede of derde keer, maar een aantal dingen blijven gewoon mooi, al is het soms alleen al voor de kabelbaan bijvoorbeeld! Ons Mölltaler Gletscher uitje vorig jaar was te laat in het seizoen en die willen we ook nog eens overdoen...alleen met dat uitje, heb je een groot deel van de Card er alweer uit!

Gisterenavond heb ik de twee Plissees voor het raam bij de trap en het raam boven in het Vorraum besteld! Dezelfde die al in het appartement hangen, die bevallen heel goed en houden zich tot nu toe ook goed. Zaterdag wil ik weer even naar Villach, een paar boodschappen doen en proberen een paar dingen te halen voor in het trappenhuis...want het gedeelte van de gang beneden, bij onze voordeur, dat wil Erik eigenlijk als eerstvolgende klaarmaken, zodat de hele gang met trappenhuis straks er lekker fris uitziet! Dan kunnen er gelijk wat dingen opgehangen worden, de Plissees ervoor, iets leuks in de vensterbank...en het liefst een mooie schoonloopmat door het hele gangetje beneden, daar liggen nu namelijk twee losse matjes...ach, dat is nog een project wat te overzien is!

Geen opmerkingen: