dinsdag 4 maart 2014

Belastingdienst, Fasching en Referat

Gisteren alle bedden maar weer eens verschoond. Ik vind het altijd erg lekker om 's avonds in een schoon bed te stappen, alleen het werk vooraf...maar goed, het is weer gedaan! Alles ligt inmiddels ook alweer gewassen en gestreken in de kast! Het beddengoed van het appartement gisteren even lekker in het raam gehangen, in de zon en vanmorgen de nu ongebruikte bedden weer netjes onder een schoon laken gepakt, zodat de dekbedden en kussens (en matrassen natuurlijk) geen onnodige stof oppakken!
Vanmorgen hier wat opgeruimd, aslade geleegd en de stofzuiger erdoor gehaald en toen zag ik opeens de aangiftebrieven van de Nederlandse belastingdienst weer liggen....grmpf...vorig jaar heb ik netjes gebeld en de situatie uitgelegd, dat wij niet meer in Nederland wonen of werken of uitkeringen ontvangen etc. Het zou volgens de geleerden vanzelf goed komen... wat dus nu toch weer inhoudt, dat wij dit jaar beide weer een aangiftebrief hebben ontvangen. Na een telefoontje van mij, een poosje geleden, was het bevrijdende antwoord: ''tja, als u een brief heeft, bent u verplicht om de aangifte in te vullen, maar dit kan pas vanaf eind februari of begin maart...''. Zit niets anders op dus. Vandaar dat ik vanochtend gewapend met een mok koffie, laptop, aangiftebrieven en de belastingordner van mezelf aan tafel ben gaan zitten, me voorbereidend op een heel ingewikkeld staaltje belastingdienst. De website erbij, het aangifteprogramma gedownload (klinkt al best professioneel... :-) ) en na een paar vragen beantwoordt te hebben, kwam het programma zelf met de mededeling, dat ik gewoon kon ondertekenen en opsturen, zonder verder invullen en als ik voor volgend jaar geen aangiftebrief meer wil ontvangen, ik dan even persoonlijk een brief zou moeten schrijven... dus binnen vijf minuten waren onze beide aangiftes ondertekend en verstuurd!! Gelijk heb ik maar even een heel echte brief op de laptop geschreven, uitgeprint en ik heb al ondertekend, vanavond Erik nog en dan kan die op de post, kopie in mijn eigen map en dan maar weer afwachten hoe het verder gaat met de belastingdienst!

Vandaag heeft Thijs dan eindelijk Fasching (carnaval) op de Kindergarten!! Hij was de dagen aan het aftellen! Zijn kleding was al duidelijk, hij zou als verrassing dit keer als cowboy gaan...hihihi!! Ik had speciaal schmink gekocht, maar dat wilde hij niet! Tja, dan maar zonder. Dit jaar is het thema in Thijs zijn groep: ''Weltraum''. Vandaar dat ze in de laatste weken allemaal al een eigen planeet hebben gemaakt met papiermaché en het gymlokaal er mooi mee versierd hebben. De kinderen mochten zelf iets lekkers meenemen en ze hoefden dan ook geen Jause mee te hebben. De Kindergarten zorgt zelf voor de Krapfen (een echt Faschingslekkernij) en de één na de andere zoutjes, snoepgoed en andere lekkere dingen werden meegenomen door de kinderen. Thijs heeft een bakje met twee soorten snoep meegenomen, waaronder trekdrop... hij zal in elk geval een geweldige ochtend hebben!!

Op de Volksschule wordt eigenlijk geen Fasching gevierd. In de ene klas mogen kinderen wat verkleedkleren meenemen en de andere klas doet er niet aan. In het dorp wordt er natuurlijk wel van alles aan gedaan, zoals de laatste keer al de viering in het Knappenhaus. Vanmiddag wordt er in Kreuth ook nog gevierd...maar daar gaan wij niet naar toe, het is nog druilerig buiten nu en zulke carnavalvierders zijn we niet.

Voor Jordy en Luuk is er sinds afgelopen week bijna elke week wel weer iets op school, van een Ansage tot een Wiederholung tot een Schularbeit van iets, allemaal een soort proefwerken en dictee's zeg maar. Jordy heeft trouwens vorige week zijn eerste Referat met een vriendje van hem goed gedaan!! Ze hebben beide een 1 gekregen! Haha, voor Nederlanders klinkt dit nog vaak wat vreemd, maar dat is dus het hoogste cijfer wat je hier kunt krijgen! De cijfers gaan hier van 1 t/m 5 en dan is 5 dus het slechtste.

1 opmerking:

huis tjokvol zei

ppfff die belasting hier ook altijd,wij krijgen juist een brief dat we niks hoeven in te vullen als er geen veranderingen zijn,vorig jaar ook al niet maar dan krijg je wel aan het eind van het jaar 1 dat je hem wel moet invullen,echt heel krom allemaal.

gr yvonne