maandag 26 september 2011

Oostenrijk en thuissituatie

Half oktober gaan Erik en ik met ons tweetjes naar Oostenrijk. We willen dan vooral veel rond gaan rijden om te ontdekken waar we ons nu echt willen vestigen. Het wordt in ieder geval Kärnten en we weten ongeveer ook wel welk deel ervan, maar op dit moment is het gebied wat we interessant vinden, te groot. In oktober willen we dan vooral letten op een plaats waar we bijvoorbeeld een Kindergarten en een Volkssschule vinden en ook een paar winkels als het even kan. Een plaats die op een redelijke afstand (bijv.max.30 minuten rijden) van een grote plaats (Spittal, Villach, Klagenfurt) ligt voor bijvoorbeeld de werkgelegenheid, maar ook voor een ziekenhuis of voor het vervolgonderwijs... tja, redelijk wat eisen dus, maar niet onhaalbaar, dat weet ik nu al wel.

In die periode dat wij er niet zijn, zullen de beide opa's en oma's op de kinderen gaan passen. Mijn ouders nemen de eerste drie nachten voor hun rekening en Eriks ouders de laatste twee. Aangezien we in het andere huis twee slaapkamers en een badkamer beneden hebben, hebben we bij de ouders voorgelegd, dat ze wel die periode in ons huis kunnen komen logeren! Voor mijn ouders is die slaapkamer beneden niet belangrijk, maar voor Eriks ouders wel, Eriks moeder zit in een rolstoel en kan niet boven komen. Mijn ouders konden twee dagen later al melden dat ze graag op het voorstel ingaan, zo kunnen de kids gewoon in het eigen (nieuwe) huis blijven (we wonen er op dat moment nog maar een paar dagen) en kunnen mijn ouders de omgeving (steengroeve, spoorwegmuseum(pje)...) verkennen. Van Eriks ouders weten we het nog niet zeker, zij zullen eerst het huis van binnen willen bekijken, je moet natuurlijk wel overal fatsoenlijk met een rolstoel rond kunnen komen.

Met name Jordy is blij dat hij in ieder geval niet zoveel nachten van huis weg hoeft. Een nachtje (of twee) logeren vind hij wel leuk, maar hij moet altijd wat langer aan nieuwe situaties wennen en aangezien er de komende tijd voor hem genoeg veranderingen zijn, vind hij het fijn dat hij, als wij er niet zijn, niet gelijk 5 nachten weg hoeft.

Ik zal jullie ook even een heel klein overzicht geven van de 'thuissituatie' nu:

Eerst was dit de kast in onze slaapkamer...








...zo ziet het er nu uit.
 
In de gang valt het nog erg mee...




...de overloop.



Geen opmerkingen: