zondag 23 juni 2013

Gerlitzen

Gisteren hebben we gezellig met onze gasten een barbecue gehouden! Het was echt leuk, eerst leek het erop of we in de garage zouden gaan zitten, het betrok namelijk behoorlijk, het begon iets te flitsen en een paar donders in de verte, wat spetters...en toen werd het weer droog! De lucht brak open en we hebben vervolgens toch lekker buiten in de zon kunnen zitten, super! De jongens zijn natuurlijk later dan anders naar bed gegaan en wij hebben ons nog weer buiten geinstalleerd en met ons allen wat gedronken.
 
Vanmorgen hebben we in alle rust ons ontbijt genuttigd en toen de rugtassen gepakt, wat fruit, snoep en drinken mee en toen richting Annenheim. We zijn de Gerlitzen op gegaan met de kabelbaan! De jongens vonden het vreselijk spannend, want zo'n bakje gaat niet stilstaan, dus ze moesten er vlot in stappen en dat leek ze eerst maar niks...toen ze er één keer inzaten vonden ze het geweldig!
 
Jordy bleef het behoorlijk spannend vinden, te zien aan zijn gezicht
Vervolgens stap je uit en kun je overstappen in de volgende baan, dit zijn open liften en daar kun je met maximaal vier personen in! We hebben ons dus opgesplitst. Vlak voor het instappen vonden zowel Thijs als Jordy het heel eng!! Ik heb op de heenweg met Thijs in een lift gezeten en hem er gewoon ingebeurd, maar Jordy kon de spanning niet meer aan...totdat hij er toch goed in kwam te zitten en toen was de angst weg en heeft ook hij genoten!

Halverwege begon Thijs zich zorgen te maken over het uitstappen, hij had het idee, dat hij moest uitstappen in de snelheid dat de lift op dat moment ging! Hij zag onder ons ook mensen lopen en Thijs heeft een bloedhekel aan lopen, maar toch stelde hij alvast voor om terug te lopen...hahaha! Boven aangekomen, kon hij er toch heel makkelijk zelf uitkomen, hij was blij regelde gelijk dat we niet terug zouden lopen, maar gewoon met deze lift zouden gaan :-)

 Wij waren nog nooit boven op de Gerlitzen, maar we vinden het uitzicht prachtig, je kunt alle kanten op kijken en ook onze 'eigen' berg is goed te zien. Vanaf de Gerlitzen word heel veel parachute gesprongen, dus daar hebben we ons even lekker op de weide gezet en toegekeken!
 

 
De terugweg is Luuk bij Erik in de lift gegaan en Jordy en Thijs bij mij.


Het was even heerlijk! Het weer werkte nog even met ons mee, maar daar zal ergens vandaag verandering in komen. Vanaf morgen is de hittegolf definitief voorbij en krijgen we een flinke dip in het weer, met veel lagere temperaturen en neerslag...helaas, maar dit pakken ze ons niet meer af!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een mooi weer hebben jullie gehad, in tegenstelling tot het druil weer hier. Het lijkt wel herfst. Waren ze nog met de mode zweeflvliegtuigen bezig?

Wij gaan aftellen nog 5 weken