woensdag 26 juni 2013

3D, spontaan bezoek en tranen...

O, wat is dat leuk! Gewoon dagdromen en plannen creëren! En wat handig, dat je bij de Ikea op de site gewoon even een 3D schets kunt maken :-) Hihihi, zo heb ik al een eerste idee van onze nieuwe keuken uitgewerkt! Gelijk een aanzicht van alle kanten, de juiste greepjes en kleur panelen, aanrechtblad etc. Ik zal het Erik straks eens laten zien...dan zal er waarschijnlijk wel het één en ander afgekeurd worden, maar dat mag! Dat is dan weer het voordeel van èn flexibel zijn en de tijd hebben (en toch nog geen geld om 'm te kopen :-) ). Ik plan gewoon rustig verder!

En wat een leuke middag hebben we gehad! De jongens hebben eerst gewoon gespeeld, even op de WII gedaan en net toen we wat gedronken hadden, ging de deurbel...ik liep naar de voordeur en keek...en was helemaal verbaasd! Daar stonden opeens de opa en oma van een vriendinnetje van Thijs uit Bad Bentheim voor de deur! Nu zul je wel denken, een opa en oma...van een vriendinnetje van Thijs nog uit Bad Bentheim, niet eens de ouders en het meisje zelf...nee, maar ik heb toevallig zeer geregeld met de opa gekletst in de Kindergarten en zij zijn ook echte oostenrijkgangers! Zij komen al 23 jaar in Oostenrijk en daarmee hadden we toch zeker een goed gespreksonderwerp in die tijd! Opa was altijd heel geinteresseerd in ons emigratieplan. In de laatste Kindergartenweken heb ik hem ook verteld, dat we in Bad Bleiberg in een huis zouden trekken... aangezien ze nu weer in Oostenrijk waren en gisteren al een keer Bad Bleiberg op het bord bij de autobaan tegen waren gekomen, hebben ze besloten dat ze, als ze er weer langs zouden komen, wilden proberen ons te vinden! Nou, dat is dus gelukt en dat zonder adres! Gewoon naar Bad Bleiberg gereden en de eerste twee personen die er liepen hebben ze aangehouden en verteld van een nederlands gezin met drie kinderen...de link was er gelijk en de mevrouw heeft uitgelegd waar ze naar toe moesten rijden en zo stonden ze dus vanmiddag voor de deur! Echt leuk! Ze hebben het huis bekeken en koffie gedronken, intussen kwam Erik ook thuis en hebben we nog even gezellig op het balkon gekletst en daarna zijn ze weer vertrokken, zó leuk en gewoon zó spontaan!

Zojuist hebben we afscheid genomen van onze gasten! Ze vertrekken morgen heel vroeg in de ochtend. De jongens en met name Thijs, wilde ze nog wel even graag zien...vandaar dat ze na het eten bij ons geweest zijn en we nog even wat gedronken hebben, de jongens hebben nog een leuk cadeautje gekregen en toen moesten ze naar bed...toen ik op de slaapkamer kwam, was Thijs in tranen: ''nou gaat mijn beste vriend weg...''. Thijs is heel open en makkelijk in contact maken, vanaf de eerste dag heeft hij een klik gehad met onze gasten. Hij heeft zelfs de meneer zover gekregen, dat ze een wedstrijdje op de trekker hebben gedaan :-) en na een paar dagen vertelde Thijs, dat de meneer zijn beste vriend was en daarna papa en daarna...nou ja, Erik was dus een plaats gedaald! En de tranen in bed waren echt...ik heb Thijs uitgelegd, dat dit vaker zal gaan gebeuren, dat mensen bij ons vakantie komen vieren, maar ook weer naar huis zullen gaan...Thijs knikte, maar of hij het snapt?

Geen opmerkingen: