zaterdag 9 februari 2013

Nederland!!

Eindelijk!! Eindelijk kan ik eruit flappen: wij zijn voor een weekje in Nederland! Het was allemaal één grote verrassing! We wilden in elk geval dit jaar een keertje naar Nederland, maar ja, wanneer is dat het handigste? De paasvakantie...dan zijn we waarschijnlijk te druk om het appartement klaar te krijgen. De zomervakantie...dan willen we niet weg, na de gekke zomer afgelopen jaar en Erik wil dan ook heerlijk gaan genieten van de bergen en erop uit om te wandelen bijvoorbeeld, want sinds we in Oostenrijk wonen, was het eerst de verhuizing en het huis op orde maken, toen is Erik gelijk begonnen met werken en erbij komt nog de verbouwing van het appartement en daarna nog ons huis, maar dat doen we na de zomervakantie en absuluut niet eerder! Het najaar...kan, maar voor de jongens werd het ook wel tijd om naar Nederland te gaan en de familie weer te bezoeken. De laatste weken vroegen ze steeds vaker iets uit Nederland: wanneer gaan we weer skypen? Wanneer gaan we weer naar die speeltuin in Nederland? Wanneer gaan we weer naar dat ene zwembad toe? En weet je nog, toen ik op die Kindergarten in Duitsland zat? Toen speelde ik heel veel met...
Zo ging het steeds vaker en vandaar dat we dan ook besloten hebben om de Semesterferien aan te pakken en naar Nederland te gaan. Erik heeft vrij geregeld en we konden bij mijn ouders terecht voor een slaapplek...dat hadden we in december al geregeld, toen ze bij ons waren.
Maar voor Jordy is het heel moeilijk om met zoiets om te gaan, als hij het lang van te voren weet...dan slaapt hij slecht, maakt zich druk en stelt ons honderden vragen over van alles. Op die manier zou Jordy al helemaal uitgeteld zijn, vóór ons vertrek...dus toen hebben we besloten om het geheim te houden...maar dan ook voor iedereen!! We hadden niemand van te voren ingelicht, alleen mijn ouders wisten ervan (om de slaapplek), maar verder niemand!!!!! Ja, toch wel, ik heb een aantal afspraken gemaakt voor de jongens...ik heb geregeld dat Jordy even naar zijn oude klas mag en dat Luuk en Thijs weer even naar de oude Kindergarten mogen om te spelen. Een afspraak met het beste vriendje van Luuk uit Duitsland heb ik ook nog geregeld en waarschijnlijk gaat Jordy ook nog naar een vriendje...dit alles heb ik wel op één dag gepland, het worden geen ontzettende lange bezoekjes, maar gewoon even iedereen weer zien en zo kunnen ze vertellen hoe het gaat!

We hebben de jongens uiteindelijk pas gisterenochtend bij het ontbijt verteld dat we naar Nederland zouden gaan! Haha, eerst ongeloof van: jaja, dat zal wel... maar vervolgens waren ze helemaal blij!! Heerlijk om die gezichten te zien! Na het ontbijt hebben ze nog even zelf wat spulletjes gepakt voor in de auto en toen zijn ze naar school gegaan. Erik was gisteren ook al vrij en heeft de konijnen een schoon hok gegeven, de auto schoongemaakt, de Etagenheizung schoongemaakt...ik heb de al klaargezette, maar verstopte weekendtassen uit de linnenkast van het appartement gehaald en 'afgevuld', de toilettassen klaargemaakt en een grote stapel pannenkoeken gebakken voor de avondmaaltijd. Nog wat laatste boodschappen gehaald, een afwasje weggewerkt...en toen was het wachten totdat de jongens terugkwamen! Ze hebben de Zeugnissen (rapporten) meegekregen, dus die zijn zo bij de boel ingepakt, joggingbroeken aan, naar de wc en in de auto! Om 13.00u zijn we weggereden...en begonnen aan de reis van bijna 1100 km. Erik had brood gesmeerd om mee te nemen en tegen onze principes in, hebben we in de auto gegeten...als we namelijk nog eerst zouden gaan eten in huis, dan zou het nog later worden voordat we weg zouden kunnen gaan. We wilden graag redelijk 'op tijd' aankomen, zodat wij allemaal nog een paar uur zouden kunnen slapen, als we aangekomen waren, zodat we ook nog wat aan de zaterdag zouden hebben!

Het was niet echt een fijne reis...natuurlijk is het vrijdagmiddag, maar we waren verbazingwekkend snel voorbij Salzburg en konden ook zo de ring van München op! Vlak voordat we de ring af wilden gaan, kwamen we in langzaam rijdend en stilstaand verkeer....zo ongeveer tot aan Nürnberg....toen kregen we flinke ladingen sneeuw en konden we nog 60 tot 80km per uur rijden...bij Münster aangekomen, begon het voor de zoveelste keer weer te sneeuwen en bleek het spekglad op de weg...de auto draaide steeds weg...maar goed, toch waren we alsnog om iets over 01.00u vannacht over!! Mijn ouders hebben op ons gewacht en zo hebben we nog even heerlijk gezeten, bijkomen! Toen de jongens de pyama aan en het bed in en wij hebben nog nagezeten met een biertje en een heerlijke Prosecco...tegen 03.00u zijn we naar ons bed vertrokken!

Wat is het toch ontzettend leuk om zo'n verrassing te hebben!
Vanmorgen op tijd al, heb ik mijn schoonzus opgebeld om te vragen hoe het ermee is, maar ik belde dus met de huistelefoon van mijn ouders en dat kunnen zij zien...en ik heb geen naam gezegd en alleen gezegd: ''ik wilde even vragen hoe het ermee gaat!'' Het was even stil en toen: ''Karin!?!?!'' hahaha: ''Ja!!'' Wat later heb ik mijn broer gebeld en hetzelfde gevraagd...mijn broer vroeg: ''maar wie heb ik er nu aan dan?'' Hihihi!!!
We hadden Eriks zus ingeschakeld om ervoor te zorgen, dat Eriks ouders op zaterdagmiddag thuis zouden zijn...ze heeft gezegd dat ze zaterdagmiddag nog even wilde komen en zo kon haar dochter het rapport laten zien...en zo kwam het dat wij zelf vanmiddag het straatje inliepen en opeens fietste Eriks vader van het oprit af, hihi, zonder lensen en met een haast, waardoor hij zo langs ons heen wilde fietsen!! Hij zei nog netjes 'hoi' tegen Jordy, die vooraan liep, en wilde verder fietsen, hij keek nog eens en nog eens en toen opeens met een slinger de fiets in de halt!! Hahaha, Eriks moeder zag ik al zitten, ik zwaaide naar haar...zó leuk!! Totaal verbaasd en helemaal verrast! Iets later kwam ook Eriks zus eraan met haar gezin en ze had zelfs haar eigen man en kinderen niks verteld!! Hihi en dan moet je weten, dat ze er normaal niet heel goed in is, om zoiets voor zich te kunnen houden, maar het is haar gelukt!!!! Dank je wel Judith!! Eriks broer en schoonzus met de kinderen waren er ook en zo is onze verrassing, denk ik, goed geslaagd!

Het zal de komende week een rare week worden...dat begon voor ons natuurlijk gisteren al, met de reis! Voor het eerst weer naar Nederland reizen en dan nu het omgekeerde dan eerder: op vakantie!! Het is voor ons nu ook weer acclimatiseren, het was hier vanmiddag 3 graden boven nul, maar het voelde voor ons echt vreselijk koud aan, waterkoud!! Het kan in Bleiberg minus 11 graden zijn, maar niet zo koud aanvoelen als hier nu!
We vertoeven deze week dus bij mijn ouders, ze hebben voor ons vijf bedden in orde gemaakt, we hebben de huissleutel en kunnen zo gaan en staan als we willen...super! De jongens zullen deze week ook twee nachten bij Eriks ouders slapen, zodat ze ook met deze opa en oma gewoon heerlijk de tijd hebben om leuke dingen te doen...het scheelt dat mijn ouders en Eriks ouders erg dicht bij elkaar wonen, heel handig!!

We vermaken ons deze week wel!! Ik heb mijn oma ook al gebeld, daar gaan we maandag naar toe. Ze reageerde fantastisch! Helemaal verbaasd, toen ik vroeg of ze maandag in huis zou zijn...
''Kom ie hier hen dan!!''
''Ja oma, we zijn er zelfs al...''
''Oooo, ma das hatstikke mooi! Ik heb disse wek vôl op 'n kalender stoan, ma noe kan iedereen mie bel'n, ma moandag blief ik in hoes, want jullie komt!''
Hihihi, ik doe mijn best, maar ze praat dus onvervalst twents, maar het klinkt weer heerlijk!

Ook zullen we deze week naar de begraafplaats gaan en daar Eriks oma onze laatste ''tot ziens'' brengen...

3 opmerkingen:

Liesbeth zei

Tof,tof,tof !! Heb gisteren wel eens stiekem aan jullie gedacht. Geniet van een leuk weekje Nederland! Liefs,

liesbeth

Anoniem zei

Wat heerlijk die verrassing. Ik kan me helemaal voorstellen hoe die reacties en de gezichtsuitdrukkingen waren van iedereen. Dat doet goed vind je ook niet? Geniet van elkaar deze week.
Groetjes van Josina

Anoniem zei

heerlijk,
heel veel plezier in het mooie twentse.....

groetjes Rianne