maandag 4 februari 2013

Begin van de week...

Een echt begin van de week weer...deze maandag! Alle bedden verschonen, wasmachine draait overuren, net als mijn strijkbout. Rekeningen betaald, telefoontjes gepleegd, dingen geregeld...

Allereerst moest ik de monteur van de vensters bellen, de loopdeur die ingemeten is, is wel erg laag...hij pakt de de hoogte van het huidige kozijn, maar dat is voor een redelijke loopdeur niet hoog genoeg...Erik wil er nu eerst achteraan om te bekijken of we wat meer van de bovenrand boven het kozijn weg kunnen halen en zo een hogere deur kunnen plaatsen...je wil natuurlijk geen problemen krijgen met scheuren in de muren of zo, of met zelfs een inzakkende muur...dus nu heb ik geregeld dat ze de vensters in elk geval op een aparte opdracht geplaatst hebben, zodat ze die wel kunnen gaan maken, maar de deur dus nog even niet.

Vervolgens kon ik de telefoonmaatschappij bellen...alweer ja...op een onverklaarbare wijze worden ons nu alleen nog maar de belkosten van onze mobieles in rekening gebracht...we betalen niets meer voor onze vaste aansluiting van telefoon en internet of voor de tv, dat lijkt natuurlijk niet zo erg, maar ik heb geen zin in gedonder achteraf en dat we over een aantal maanden opeens een rekening van een paar honderd euro op de deurmat krijgen. De mevrouw heeft het nagekeken en kon helaas zo geen passend antwoord geven...<<zucht>>...ze gaat het aan haar collega's overhandigen, die zullen het tot op de bodem uitzoeken en dan word ik teruggebeld. Wanneer? Ja, dat kon ze mij niet vertellen, dat kan vandaag zijn, maar ook misschien vrijdag, dat ligt eraan hoeveel werk haar collega's op het bureau hebben liggen....<<grrrrrrrr>>...ik geloof dat we maar een postduif aanschaffen, dat geeft geloof ik minder gedonder...

Er ligt nu nog een heerlijke stapel strijkgoed te wachten, maar ik wilde eerst even zitten, voordat ik het brood uit de vriezer haal en we gaan eten...ik heb net het oprit 'losgebikt'...we hebben de hele tijd het oprit schoongehouden van sneeuw, maar zaterdag heeft het zo ontzettend gesneeuwd en het was zo'n enorme drekboel...in de nacht is alles aangevroren...Erik is gisteren al even met de jongens bezig geweest en ik heb zojuist het laatste deel weg kunnen krijgen, in samenwerking met de zon! Voor de zekerheid ook maar weer zout gestrooid en nu blijft het hopelijk zoals het is!

Nou, dan ga ik nu het brood uit de vriezer halen en gaan we een boterham eten!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hahaha, de Oostenrijkers zijn niet zo groot, dus de deuren kunnen wel laag. Goh, dus ook in bij jullie zijn er niet vlotte telecombedrijven, dacht dat dat alleen in Nederland was. Diep ademen en hou je rustig hihihihi. Ik heb de boterham al op en die was niet bevroren.
Groetjes van Josina.