woensdag 6 februari 2013

Jungscharstunde en storm?

Vanmorgen een verrassing: sneeuw! Hahaha, ik had gehoord dat er sneeuw zou gaan vallen ergens op de dag, maar niet precies wanneer...vanmorgen voor het ontbijt 'traceerde' Erik de sneeuw en tja...laat Erik nu net gisterenavond de auto niet binnen hebben gezet...vergeten, omdat hij nog even wilde klussen in de garage! Dus wat eerder naar buiten voor Erik en ik heb, nadat Jordy en Luuk naar school waren het oprit verder schoongemaakt, maar ik kan zometeen alweer! Heerlijk weer hoor, een lekkere frisse laag sneeuw erbij bovenop!

Jordy en Luuk zijn gisterenmiddag dan voor het eerst naar de Jungscharstunde geweest, een middag die eens in de paar weken plaats vindt voor alle kinderen van de Volksschule. Ik had het eerlijk gezegd vergeten, maar Luuks vriendje belde en vroeg of Jordy en Luuk mee gingen...ze konden wel met hen meerijden en ze zouden weer teruggebracht worden! Zo kon ik mijn jam in de potjes maken, met Thijs een potje WII spelen, daar vroeg hij steeds al naar... en het eten voorbereiden.

Thijs wil vrijdag toch echt in stijl als cowboy...na zijn gezichtstoetakeling van eergisteren, wilde hij mij gisterenmiddag helpen met aardappels schillen, dat doet hij geregeld. Dit keer wilde hij de aardappels in stukken snijden...''Kijk eens mama, hoe snel ik dan kan...kijk...zó!'' Gelijk trok hij zijn vingers weg en keek even naar mij, maar zei niets, ik vroeg of hij zich gesneden had, maar nee, volgens Thijs niet. Toch keek hij heel 'ongemerkt' even naar zijn duim en ik zag het al: bloed! Gelukkig redelijk oppervlakkig, maar het bloedde best, dus een pleister erop. Tja, hij heeft blijkbaar zijn week niet!

De Jungscharstunde is de jongens wat tegengevallen geloof ik, ''we hebben alleen maar geknutseld aan een poppetje'' (die ze ook bij zich hadden toen ze terug kwamen). Er was namelijk gezegd dat er ook spelletjes gedaan zouden worden en dat ze nog naar buiten zouden gaan om te spelen...tja, ik ben benieuwd of ze de volgende keer nog mee willen!

Vanmorgen liet Luuk nog een mok kapot vallen...dus wat er hier aan de hand is de laatste dagen...misschien storm op komst? Hahaha, of het was een voorbode op de huidige sneeuw!

1 opmerking:

Anoniem zei

Gewoon voorbode op de sneeuw, laten we het daar maar op houden. Hier heeft het in het oosten van het land gesneeuwd. Aan de kust NIETS. Zielig hè
Groetjes van Josina.