dinsdag 5 februari 2013

Zwetschgen, Fasching en val

Twee kilo Zwetschgen staan inmiddels te 'trekken' in de geleisuiker en de glazen potjes zijn allemaal schoon en uitgekookt, klaar om gevuld te worden! Jam wordt hier ontzettend veel gebruikt, als het niet voor op het brood is, dan is het voor in flappen of taart...kilo's Zwetschgen zijn inmiddels in de vorm van jam opgegeten en na deze twee kilo heb ik nog maar een kilo in de vriezer...tijd voor nieuwe vruchten aan de boom!

Thijs heeft vrijdag Fasching op de Kindergarten en hij wil alweer als cowboy! Haha, ik heb geprobeerd hem om te kletsen en als Nar te gaan, maar nee, cowboy moet het worden en vandaag heeft hij dat ook doorgegeven op de Kindergarten en ze hebben zichzelf allemaal al moeten kleuren zoals ze vrijdag zullen komen en dus zei Thijs: 'Nu kan ik echt niet meer als nar!'. Haha, groot gelijk!

Gisteren...De jongens waren nogal euh...wild, zeg maar. Vandaar dat ik ze eerst al uit de woonkamer gezet had, want het ging eraf alsof er een komplete school door de kamer marcheerde...ze vertrokken naar de slaapkamer, maar ook daar ging het binnen 5 minuten alweer mis en heb ik ze vervolgens naar buiten gestuurd, een frisse neus halen en daar kunnen ze rennen wat ze willen! Ook toen ging het niet helemaal goed...binnen 10 minuten kwam Thijs al brullend naar binnen...tranen met tuiten en ik keek hem aan en zag zijn hele gezicht onder de bloedsputters en waterdruppels (van de sneeuw) ?!?!?!? Wat was hier in godsnaam aan de hand? Zijn lip was beschadigd en allemaal kleine, zag ik na het schoonmaken, bloedpuntjes in zijn gezicht. Jordy kwam er ook al aan en vertelde wat er gebeurd was en later vertelde Thijs hetzelfde...Thijs heeft een flinke set gekregen van Luuk, twee zelfs, zodat hij, vanaf de sneeuwhoop, dwars door onze coniferenhaag (van zeker anderhalf meter dik) is gevallen en daarachter loopt een flink schuine helling naar het straatje toe en daar is Thijs dus vervolgens naar beneden gerold...<<zucht>> Eerst tot tien tellen en nadenken, vervolgens de dader naar binnen gehaald, even uit mijn zichtveld gezet op zijn slaapkamer en daarna pas verhaal gehaald...laat ik het zo zeggen: ik was niet blij...en nu is het ook zo, dat Thijs iemand tot het uiterste kan drijven...maar dan nog...
Thijs klaagt over een zere arm en zijn gezicht is door de coniferen rood geirriteerd en wat gezwollen, zijn lip is waarschijnlijk een tand doorgegaan, maar daar zie je inmiddels al bijna niets meer van, hij heeft gewoonweg heel veel geluk gehad...laten we het houden op ''broederliefde''.
Inmiddels zijn we natuurlijk flink wat gewend en het geluk, dat ik niet zo snel paniekerig wordt...nadat ik het 'resultaat' van Thijs zijn gezicht bekeken had, was ik alleen vreselijk boos!! Maar goed, we hebben het allemaal uitgesproken, ieder heeft zijn straf gehad en daarmee is het klaar nu.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier zouden ze zeggen: Storm op komst, als ze zo druk zijn. Af en toe denk je weleens dat ze het verstand van muis hebben. eerst doen en dan denken. Gelukkig is de schade "binnen de perken".
Sterkte met het drietal.
Groetjes van Josina

Liesbeth zei

Misschien tijd voor wat vakantie? Hebben ze voor Fasching dan ook een weekje vrij?
Veel succes nog verder met de boys!!

Groetjes xx

Anoniem zei

Hoi,

Het was niet eens volle maand zoals ze dat dan hier meteen roepen. Was het toevallig Fóhnwind? Hier was het zondag drama tussen die 2. Echt de hele dag mekaar provoceren en ruzie maken en als ik dan de ene voor ging lezen kwam de ander weer zeuren dat hij niet alleen wilde spelen...

Gelukkig dat het meeviel met Thijs. Ziet hij er wel echt als cowboy uit gevochten met een koe ;)

Groetjes Corine