vrijdag 13 juli 2012

Het weer, de tuin, woonkamer en uitzendburo

Tja, ik had vandaag de tuin in gewild met de jongens...uit het stuk 'tuin' het laatste onkruid helemaal verwijderen en er compost uit onze eigen gevonden composthoop opdoen. Hahaha, we bleken in onze eigen tuin een composthoop te hebben! Tussen een aantal bomen zat het helemaal dichtgegroeid met brandnetels en het bleek dat er onder die brandnetels jarenlang groenafval lag. Inmiddels is er zo'n 20cm echt goede grond weer uit ontstaan! Dat wil ik dus op het stuk tuin gooien en ook gelijk een paar bloembakken met deze grond vullen, zodat ik straks aan het balkon toch al wat bloemen kan hangen (ook al moet het balkon nog geschilderd worden). Maar ja, we zijn vanmorgen opgestaan met regen en het regent nu nog...de wolken hangen heel laag, dus de Dobratsch is helemaal aan het zicht onttrokken, al moet ik zeggen, ondanks de wolken, wordt het nu toch al wel een stuk lichter buiten, dus ik heb goede hoop dat het beter wordt, al zal het in de tuin niks meer worden vandaag, die is echt te nat geregend.


Hier twee foto's met de oude situatie, toen er nog geen meubelstukken van ons bij in zijn gedrukt...we hebben namelijk in de afgelopen twee weken een overvolle kamer gehad, ons bankstel er bij in, net als onze eettafel en de televisiekast en alleen het bankstel wat hier op de foto staat eruit....volgepakt dus.


























Hier boven de foto's zoals het er op dit moment uit ziet. Nog geen tierlantijntjes, een bruin plafond en lelijke muren, ook de salontafel staat nog boven, maar alles is schoon, vitrage gewassen en door het midden geknipt (ik vind twee delen voor een raam handiger) voor een tijdelijk oplossing en de ramen zijn weer helemaal helder! Voorlopig blijft dit een ruimte waar de jongens zich kunnen vermaken en kunnen spelen. De televisie staat er ook, maar ik heb, sinds we hier wonen, nog niet één keer voor de televisie gezeten...en ik mis het ook niet!

Vanmorgen een klungelmorgen gehouden. De jongens hebben de woonkamer inmiddels helemaal tot zich genomen en gebruiken het nu als speelkamer, ze kunnen met een gerust hart op de vloer spelen of aan de eettafel knutselen.

Erik is nu verder gegaan met de woonkamerkast in het appartement weer verder in elkaar aan het zetten. Dat is de kast die uit onze eigen woonkamer is gekomen en die bevatte zóveel onderdelen, dat Erik die niet weken lang uit elkaar wil laten, bang om 'm dan niet meer in elkaar te krijgen...
Ik heb vanmorgen stofgezogen en het trappenhuis weer op orde gebracht en wat achter de computer gezeten. Nu we de mobiele telefoonnnummers hebben, zijn er een aantal instantie's die dat nummer moeten hebben en ook voor het telebankieren in Duitsland en Oostenrijk hebben ze de nieuwe nummers nodig, want dat gaat via de mobiel.

Erik heeft vanmorgen weer even achter de pc gezeten, op zoek naar werk. Er bleek een geknipte baan op te staan die loopt via de Jobmade (uitzendburo waar Erik dus ingeschreven staat)...maar Erik heeft in elk geval geen telefoontje ontvangen van dit buro, dus heeft Erik zelf gebeld. Nou ja, de mevrouw had haar zegje klaar, door te zeggen dat de klant bepaalt wie er op gesprek mag komen....maar dat Erik 'vanzelf' wel een telefoontje krijgt als hij ergens voor wordt uitgenodigd...(en mensen met zo'n instelling moeten anderen aan werk helpen?). Vervolgens heeeft Erik op de site van het AMS gekeken en daar stond ook iets op, ook via een uitzendburo, maar dan uit Villach. Erik heeft er naartoe gebeld en maandag mag hij bij dit buro op gesprek komen. Erik heeft aangegeven dat hij het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk wil (hihi, het is hier in huis ook zó vreselijk...).

1 opmerking:

Anoniem zei

Vooral die laatste zin.. hahaha..

Heerlijk zo'n speelgedeelte voor de kids. Ik ben er ook nog steeds heel blij mee.

Groetjes Corine