donderdag 21 november 2013

Luuk, kachel en droger

Luuk is nog steeds thuis, hij is al wel veel beter te pas, maar de koorts gaat maar heel langzaam naar beneden en nog steeds erg neusverkouden helaas. Ze vallen hier met bosjes tegelijk in Bleiberg, dus heel gek is het niet, het duurt alleen wat langer dan ik had gehoopt. Zojuist heb ik nog even nagemeten en het is amper nog verhoging te noemen, maar helemaal normaal is Luuk zijn temperatuur nog niet, dus ik laat hem de laatste dag van de week ook maar thuis, liever nu goed uitzieken, dan volgende week weer met een zieke Luuk! Morgen dus alweer niet wandelen...

De droger gaat Erik niet meer repareren...we hadden voor onszelf een maximumbedrag in gedachten genomen, wat we voor het kapotte onderdeel vervangen hooguit zouden gaan betalen en het ligt erboven...helaas! Inmiddels heb ik wel bijna dagelijks dus een droogrek in de kamer staan...beneden is geen optie, in de garage of kelder al helemaal niet en tja, dan maar in een ruimte waar deze het minst in de weg staat en dat is dus de woonkamer, precies onder het raam bij de verwarming, niet in het looppad, daar kan hij mooi staan. Hahaha, het beddengoed is ook gelukt met drogen, inderdaad in twee dagen, maar het ligt allemaal weer netjes in de kast!

Verder ben ik op internet op radiatorenjacht! In de woonkamer en keuken hebben we straks in elk geval drie stuks nodig en de oude radiatoren...tja, de ene was al kapot door een ingeroest gaatje, die had Erik vorig jaar al verwijderd en er een oude en kleinere van het appartement voor teruggezet en en de anderen zijn ook moeders mooiste niet meer! Vandaar dus, dat ik Willhaben afspeur en vanmorgen al een telefoontje gepleegd heb voor navraag bij iemand in Seespitz. We zullen zien wat het gaat worden en waar we uiteindelijk een paar radiatoren vandaan halen! Erik moet het binnenkort namelijk weten voor het freesen van de sleuven voor de leidingen van de radiatoren...de leidingen lagen nu overal in de kamer en keuken over de muren en door het plafond naar het appartement, maar daar gaat dus verandering in komen! Ook moeten er nog de nodige stopcontacten bijkomen...Erik wil het liefst al het freeswerk ineens doen...het is namelijk een vréselijk stuifwerk en het stof ervan gaat waar het niet gaan moet. Na de laatste freeswerkzaamheden kwam Erik heel voorzichtig binnen lopen en vroeg of ik de kraan van de douche even open kon zetten...hahaha, hij zag er niet uit!

Dank jullie wel voor de leuke reactie op mijn blog van gisteren! De schets van de toekomstige keuken is blijkbaar in goede aarde gevallen :) hahaha! Ik wil nog even reageren op de kachel die erbij op staat...dit is een kachel die ik als enige bij dit programma kon kiezen....wij willen in elk geval een houtkacheltje, die in geen geval stroom nodig heeft! Dit vooral voor eventuele stroomuitvallen in de toekomst! Je wilt namelijk hier niet zijn met een stroomuitval in de winter en dan ook nog voor een langere periode...gelukkig hebben wij het nog niet meegemaakt, maar het schijnt een aantal jaren geleden eens voorgevallen te zijn, in de decembermaand zes dagen geen stroom...en als je dan ook nog niet een kachel aan kunt doen...brrrrr.... er zijn ook dan nog tal van mogelijkheden voor een soort kachel, maar op dit moment gaat onze voorkeur naar een kacheltje die ook sfeer met zich meebrengt en waar je winterdag iets moois hebt om naar te kijken en ook die volop warmte afgeeft. Je hebt ook van die fraaie kachels die je tegenwoordig heel mooi kunt integreren in de keuken, niet zoals dat lelijke bruinoranje ding in onze huidige keuken nog beneden, maar echt mooie. Karin gaf mij daar een aantal voorbeelden van en ja, ze zijn echt prachtig (al wil ik denk ik nog even niet weten wat zoiets kost...) maar voor mijn gevoel kan zo'n ingebouwde niet dezelfde warmte afgeven als een vrijstaande...al kun je er dan wel weer gewoon je potje eten op koken! Ach, we hebben nog even om erover na te denken en zullen zien wat we de komende tijd tegenkomen! In elk geval bedankt voor de tips, alles is welkom!

Nog even voor Josina :-) ik heb hier inderdaad eens geschreven over spijs en dat ik het zelfgemaakt heb, omdat het hier niet te koop zou zijn. Ik weet dat er een Rohmasse Marzipan te verkrijgen is, die heb ik vorig jaar ook gebruikt voor de zelfgemaakte stollen, maar dat is echt marsepein en heel erg fijn van structuur...voor een stol vond ik het niet zo lekker eigenlijk en ja, zelfgemaakt is dan echt veel lekkerder :-)

1 opmerking:

Anoniem zei

O gelukkig dus toch een andere Herd als die op plaatje stond. Ja van dat freeswerk wordt je echt niet blij. Maar goed als het klaar is ben je weer wel blij. Nou Karin dan heb je de verkeerde Marzipan Rohmasse gehad. Ik heb het zelfs meegenomen uit Oostenrijk. Want ik Hollandse krent vond het veel voordeliger daar. hahahaha. Succes met de hak en breekwerkzaamheden. Hang dan niet je was op!
Groeten van Josina.