woensdag 20 november 2013

Dagdromen...

Zelf ben ik bepaald geen dromer...ik ben nuchter, alert en dingen zijn zoals ze zijn...maar af en toe móet je gewoon even dromen...toekomstdromen laat ik het maar noemen! Gisteren heb ik me even weer laten gaan met onze keuken, hóe zou het kunnen worden?
Om jullie mee te laten genieten, heb ik eerst even een heel oude doos opengetrokken, om twee foto's van onze huidig keuken beneden te laten zien. Op de foto's hieronder is inmiddels al wel een beetje veranderd, want dit is zoals we het huis betrokken vorig jaar, maar even een opfrisser voor waar onze potjes gekookt worden:

De foto hieronder is het andere deel van de keuken en op de voorgrond nog de oude zithoek:

Dan hier de huidige aanblik richting de keuken, waar nu dus nog een muur ''in de weg'' staat: 

 En dan nu de aanblik die ik ooit hoop aan te treffen en dan sta ik (virtueel gezien) op dezelfde plek als de foto hierboven:


 Tja, daarvoor moet je af en toe gewoon even dromen!!!!! Natuurlijk kloppen een aantal details op het plaatje hierboven niet, zoals de tafel, wij hebben een donkerbruine...en wij willen ook graag onze eigen lamp weer terughangen, die komt dan boven de eettafel, met drie grote bruine kappen, te hangen...maar verder...de maten kloppen, de verhoudingen zijn goed. Een soortgelijke vloer wil ik ook graag...en die keuken...<< zucht>> ik zie mezelf daar wel staan!

5 opmerkingen:

Karin Voets zei

Hoi Karin, dat ziet er prima uit , lekker veel ruimte om je te bewegen, alleen een advies , dat kacheltje links maak daar een bijstelherd van, een haard op hout is ideaal voor het trekken van een heerlijke bouillon, of het maken van stoofvlees, ondertussen wordt het gratis lekker warm ! Ik ben best tevreden met mijn eigen keuken, maar voor een bijstelherd zou ik heel wat over hebben ! Succes met de verbouwing !! Glg

huis tjokvol zei

ooo wauw he,ja daar droom ik ook wel van,nou hopen dat je dromen uit komen,succes

Anoniem zei

Hoi Karin .Wat een ruimte hou je op deze manier nog open .En die keuken ziet er super mooi en strak uit .En hierover dromen is gezond ,en er komt een tijd dat hij uit zal komen .Elke keer een stap dichter bij " Toch " Ma ....

Anoniem zei

Grappig om te zien. De keuken zoals hij eruit zag tref je hier nog erg vaak aan. En niet alleen bij oude mensen..;-) Het is toch heerlijk om te dromen... groetjes en een fijne dag... Judith

Anoniem zei

Wat zou een mens zijn zonder dromen? En net wat Karin zegt niet alleen houtkachel. En inderdaad een houtvloer. Kachelofen met Kuschelbank ook zo mooi. Ja ik droom lekker met je mee.
Groetjes van Josina