dinsdag 8 januari 2013

Traktatie en Dirndl!

Het is gewoon weer wennen, dat alles weer normaal is!! Haha, het scheelt voor mij nu even, want in het weekend is de kerstboom eruit gegaan en toen heb ik gelijk het huis schoongemaakt, gisteren al heel wat wassen weggewerkt en geheel onvoorzien (foutje) de traktatie voor Thijs gemaakt...maar dit alles scheelt dat ik nu al even lekker met een kop thee de mail kan controleren en een blog schrijf!

Haha, ik had geen seconde meer aan een traktatie voor Thijs gedacht, voor op de Kindergarten...de juf van Thijs zei het gisteren opeens, dat ze vandaag zowel de verjaardag van Thijs als van een ander meisje gingen vieren...oeps! Mijn gedachte ging ter plekke naar een Blechkuchen bakken in de middag, maar het bleek dat het meisje al een Kuchen mee zou nemen...de juf stelde appels of appelsap voor, maar ja, Thijs als zoetekauw appels laten trakteren? Gisterenmiddag ben ik met Thijs naar de winkel gelopen en hebben we wat gevonden. Prikkers met een kwastje eraan gekocht, fruitsnoepjes en spekjes en een kool. We hebben de stokjes met ons vieren klaargemaakt en in de halve kool met folie eromheen geprikt, netjes huishoudfolie eromheen en klaar! Thijs was helemaal trots!!

En dan nog iets....IK HEB EEN DIRNDL!!!!! Hahahahaha, sinds vorige week heb ik 'm! Het was zeker al mijn bedoeling om er één te kopen, maar vorige week zijn we op pad geweest en nu heb ik er één en een hele mooie!! Ik heb flink gepast, maar toch is het de allereerste geworden, die ik aan heb gehad. Ik heb er een verkoopster bijgehaald, want jéé, wat lastig is dat zeg?! Ik weet toch niet hoe zoiets moet zitten? Hoe strak moet of mag het zitten? En er zijn vele kleuren en schortjes...en ik dacht eerst dat de Dirndl te strak zat, maar de verkoopster keek en voelde, maar nee, deze was goed... Het is een donkerbruine met een roze schort geworden...ik kan 'm zowel in de winter (dan wel met kousen eronder) als in de zomer aan, dus dat is ook wel zo prettig! Haha, ik ben net even zo gek geweest om 'm aan te doen en met de zelfontspanner een foto te maken....
 

5 opmerkingen:

Liesbeth zei

Knap die Dirndl !! Je staat er echt mee...
En...dat Thijs veel plezier mag beleven met zijn traktatie op school!

Dagelijks Brood zei

Wat leuk, die dirndl!!

huis tjokvol zei

hij is geweldig leuk,super.

Anoniem zei

Karin,krijgt Erik er een lederhose bij met voor jullie beiden witte kousen dat maakt het plaatje compleet.veel plezier ermee.Groeten (O)pa en(O)ma

Anoniem zei

Ik zie mezelf er nog niet in lopen :) Misschien als ik ooit ook bij de Trachtenkapelle ga spelen dan moet ik wel. Erik kan Roel zijn Lederhose wel eens passen hoe dat nou zit.

Groetjes Corine