zondag 13 januari 2013

Vleugels...vogels en sneeuw!

De vleugels van de ramen...hoe kan ik dat het makkelijkste uitleggen...

Een drie-vleugelig raam is één raam, dat verdeeld is in drie gelijke delen. In Nederland heb je vaak ramen, die verdeeld zijn in twee gelijke delen of een groot deel en een klein deel. Aangezien we hier wel een vorm van thermopane hebben, maar dan wel de allereerste vorm, bestaan onze ramen uit letterlijk een binnenraam en daarachter het buitenraam, wil je dus een raam open zetten, dan moet je er dus twee open zetten...en daardoor bestaan onze 'drie-vleugelige' ramen uit in totaal 6 ramen...Josina, ik heb een oude foto erbij gehaald waarop het duidelijk te zien is!
hier dus het drie-vleugelige raam van onze slaapkamer en als je goed bij het
linkerraam kijkt (staat open), dan zie je dat er twee ramen achter elkaar zitten...
Hopelijk is het nu duidelijk! Gna gna, dit venster is dus straks verleden tijd en dit wordt een raam dat bestaat uit twee delen (hihi, vleugels...).

In december heeft Erik, samen met de jongens, in onze tuin een vogelvoederplek (eekhoorntjes mogen er ook van genieten) gemaakt! Ik had de foto toen al wel gemaakt, maar nog niet geplaatst, het is er leuk geworden!


Inmiddels sneeuwt het eindelijk weer! Het is vannacht begonnen, met een heel fijn poederlaagje, het is alweer even opgehouden, maar nu begint het ietsje harder. We hebben al een 'waarschuwings-sms' gekregen van de verzekering, dat er tussen nu en morgennacht zeker 20 tot 30cm nieuwe sneeuw bij zou vallen...zou dan nu toch de winter nog komen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Begrijp het helemaal nu. Erg omslachtig die ramen op de oude manier. Maar ja het hield wel de kou tegen. In Zweden doen ze mos tussen die 2 ramen voor het vocht...
En de sneeuw..... daar verwacht ik foto's van morgen. Geweldig toch?
Groeten van Josina

huis tjokvol zei

ja ik weet precies wat je bedoelt met die ramen,we gaan al inmiddels 16 jaar elke jaar naar oostenrijk op vakantie.
super dat er zoveel sneeuw komt,geniet ervan.

gr yvonne