donderdag 20 juni 2013

Voorspellen en stroomuitval

Het weer voorspellen kunnen ze hier dus net zo goed als in Nederland! Hahaha, waar eerder in Bleiberg geen temperaturen boven de 25 graden werden voorspeld, tot aan vorige week donderdag nog, is het nu al dagenlang boven de 30 graden! En waar het eerst tot aan dinsdag zou zijn, vervolgens tot aan woensdag, blijft het nu in elk geval tot en met morgen aanhouden! Maar goed, ik geniet nog steeds, het is echt heerlijk zo! Alle ramen open, balkondeur open en in de vroegte zoveel mogelijk doen, zodat als het echt warm wordt, je lekker kunt genieten...wat een luxe!!

Jordy is vandaag met zijn klas de Erzberg op, naar de Ochsentritt. Dat is een bepaald punt op de Erzberg, waar ik wel van gehoord heb en ook dat we er met het wandelen vaak in de buurt zijn, maar nog niet geweest ben. Gelukkig lopen ze daar veel in de schaduw! Thijs mocht vanmorgen zijn zwembroek en een oud tshirt meenemen, want bij de Kindergarten gaan ze met de waterglijbaan spelen! Thijs heb ik dus maar helemaal met de kinderzonnenbrand ingesmeerd, factor 50 en watervast...die gebruik ik ook steeds voor de jongens als ze in het zwembadje gaan.
Luuk heb ik vanmorgen al twee keer op het schoolplein gezien, het uurtje sport hebben ze buiten gedaan en de pauze natuurlijk ook! Het mag van mij voorlopig zo blijven!
Alleen voor Erik is het minder...de hal waarin hij werkt is heet, net als Villach zelf, gisteren was het er ruimschoots 37 graden...voor Erik is het dus een verademing om hier uit de auto te stappen!

Gisterenavond was Erik even met de konijnenren bezig, een extra lat eronder zetten, want de dames eten het zonnedoek op...Erik had het eerder al helemaal vastgeniet, maar ze hebben weer een plekje gevonden en zijn weer eens begonnen te knagen, nu dus maar een lat eronder gemaakt en de betonbuis verplaatst, zodat ze er niet meer bij kunnen komen, als het goed is. Maar goed, Erik was net bezig en wilde iets uit de garage pakken en daar brandde de lamp niet meer....hmmm, schakelaar omzetten en niks. Het was inmiddels 21.00u en dan kun je hier binnen wel een lamp gebruiken en aangezien ik nog op het balkon was, had ik niks in de gaten. Erik kwam aanlopen: ''ik weet niet wat ik nu weer gedaan heb, maar we hebben geen stroom...'' Hahaha, het is vaker voorgekomen, dat Erik teveel stroom gebruikte of ergens een kabel per ongeluk door heeft 'gesneden'. Ik keek het dorp in en zag dat het overal wel heel donker was...stroomuitval! Voor de zekerheid heeft Erik de stoppenkast nagekeken, maar alles was 'dood'. Tja, dan de kaarsjes maar aan! Ik heb een zaklamp en een doosje lucifers mee naar de gasten genomen, ook zij hadden de kaarsjes al aangedaan en het zich gezellig gemaakt. Zelf de zaklampen ook voor het grijpen en daarna bij kaarslicht een biertje drinken op het balkon :-)
Dit is de tweede keer stroomuitval sinds we hier wonen, dus dat valt mij nog mee. Uiteindelijk heeft het twee uur geduurd, met in tussentijd tot twee keer toe, dat de lampen weer aangingen en toch ook weer uit. Lang leve de mobiele telefoon, als wekker!

Geen opmerkingen: