dinsdag 15 april 2014

Kinderachtig en boodschappenlijst

Nou en dan denk je dat het wel meevalt met wat er 'even' uitgepakt moet worden door de jongens... gisterenochtend waren Jordy en Luuk aan de beurt! Beide kregen ze hun eigen verhuisdoos op de slaapkamer, een doos vol spullen uit hun eigen bureau...daarna volgden er nog twee reuzendozen met lego en ander speelgoed...toen kon Jordy zijn eigen speelgoed, echt alles wat van hem zelf is, uitzoeken tussen al het speelgoed in de woonkamer en alles heeft nu een (tijdelijke) plek op de slaapkamers... echt... WAT een spul! Jordy kan het nu nog niet allemaal kwijt, maar daar komt na donderdag verandering in, als we een boekenkast voor zijn kamer kopen en ook krijgt hij zijn eigen kledingkast op kamer. Luuk had ineens zijn bureaulades vol...echt vol gewoon! Ook hij kan nog niet alles kwijt, maar ook daar komt na donderdag verandering in.
Thijs heb ik in de middag geholpen. Ik had in de ochtend al zijn lades van het bureau ingepakt, hij heeft dat nog nooit gedaan en ik ken Thijs een beetje :-). Ik had nog wat dingen op zijn bureau laten liggen, die hij zelf moest opruimen. Thijs had er echt zin in! Gelijk vanuit de Kindergarten ging hij aan zijn bureau zitten, ik heb hem uitleg gegeven van waar alles nu ligt en ook een lade, propvol kleurboeken, aangewezen, waar eigenlijk een opruiming in gehouden moest worden. Dat hadden Jordy en Luuk namelijk ook gedaan. Ik gaf aan, dat ze de ''te kinderachtige'' kleurboeken niet meer in het bureau moesten doen...en toen kwam er zowaar een hele opruiming :-). In eerste instantie hebben we alles bij Thijs neergelegd en Thijs heeft echt waar, elk boek afzonderlijk doorgebladerd en een keuring gegeven en ook Thijs heeft een schifting gemaakt in de te kinderachtige exemplaren, fijn! Voor Thijs moeten we in elk geval nog een grote bak van de Ikea halen, waar hij al zijn potloden en stiften in kan doen, want die staan nu nog in bekers op zijn bureau.

Toen Erik thuis kwam gisteren hebben we eerst gegeten en daarna zijn we met z'n allen weer aan de slag gegaan: het bed, wat nog in de garage stond, helemaal schoongemaakt en de slaapkamer in gedragen, de schapjes daarna afgemeten en de bedlampjes ook. Erik heeft de gaten geboord en de schapjes en lampjes gemonteerd, het bed kon op de plek en is tevens verankerd aan de muur. De matrassen erin, bedden opmaken, de stofzuiger er nog een keer door en Luuk en Thijs konden voor het eerst op de nieuwe slaapkamer slapen!! Ze vonden het natuurlijk erg spannend en dan begint het ook nog eens heel heftig te onweren buiten, dus de spanning steeg nog meer...uiteindelijk zijn ze lekker in slaap gevallen, maar zoals in de verwachting lag, waren ze vanochtend vroeg wakker, maar ze hebben goed geslapen!

Gisterenavond heb ik mijn 'boodschappenlijst' van de Ikea online klaargemaakt! Ik had er al het een en ander opgezet, weer dingen verwijderd en veranderd voor andere spullen...en gisterenavond heb ik uiteindelijk ook een kledingkast eerst uitgetekend op de site en na Eriks goedkeuring over de indeling, ook de onderdelen van de kast op de lijst gezet en vanmiddag heb ik de lijst uitgeprint, heel handig met zicht op de voorraad en ook de stellingnummers staan er bij op! Dat scheelt veel zoek en schrijfwerk in de winkel! Ja, ik heb er zin aan! Ik verheug me er dubbel op, gewoon als gezamenlijk uitje, een gezellig ontbijt ergens anders en natuurlijk de nieuwe spullen die er gaan komen!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

super geregeld zeg,en heerlijk ja dat ontbijtje bij de ikea,en wat goed dat je alles al op de site hebt gezocht en opgeschreven,succes.

liefs yvonne