donderdag 19 september 2013

Jamflappen, verjaardag en werk...

De sneeuw is alweer weg (even voor de duidelijkheid, de sneeuw lag niet in het dorp hoor, alleen maar op de Dobratsch, ik schat dat de grens op zo'n 1600m lag), de zon schijnt volop! Heerlijk is het buiten, de was hangt lekker te drogen op het balkon, ik heb het huis helemaal aan kant, pudding gekookt, pudding geklopt, slagroom geklopt en vanmiddag wil ik even een aantal jamflappen (ipv appelflappen) maken van de nieuwe Zwetschgenjam! Hihihi, dit is geen dagelijkse kost allemaal hoor, we hebben vandaag onze trouwdag...wij doen er normaal niet heel veel op uit, iets lekkers bij de koffie of iets lekkers te eten, maar verder...het is dan wel de dag dat je getrouwd bent, maar wij hebben die ene dag niet in het speciaal nodig om elkaar te laten weten, dat je van elkaar houdt, dat toon je elkaar dagelijks!

Gisterenochtend heb ik de volgende lading Zwetschgen ingemaakt...bij elkaar heb ik vier kilo verwerkt en tot jam gemaakt, wij kunnen dus weer even verder!
Gisterenmiddag hebben we alweer een verjaardag gehad...de uitnodiging kreeg ik afgelopen weekend van Karin. Ik ben er met de jongens naar toe gegaan, iets lekkers mee, we hebben wederom Kaffee und Kuchen gegeten en nog een Radler na en toen weer naar huis. Pfieuw, als dit zo verder gaat, kan ik mijn Dirndl of Lederhose straks niet meer dicht krijgen!! :-)
Ach, de jongens hebben zich weer heerlijk vermaakt, het gezin woont dicht bij de Nötschbachquelle, de jongens mochten er met elkaar naar toe om te spelen, Thijs heb ik bij mij gehouden. Er kwamen later nog veel meer kindjes, de hele vertrouwde groep! Het was gezellig!

Tja en dan Eriks werk...het was al bekend, toen Erik bij dit bedrijf begon, dat het tijdelijk zou zijn. Het is werk via een bureau en ze hebben in het begin gemeld, dat het tot eind mei zou zijn, toen werd het eind juni, nu is het september en van de zes mensen die het bedrijf ingehuurd heeft, is Erik nog als laatste over en ook voor Erik is het werk nu bijna ten einde. Eerst zou het deze week de laatste zijn, maar nu is het toch nog tot eind volgende week. Erik heeft de afgelopen maanden niet in het geheel stil gezeten en steeds alles in de gaten gehouden, internet, krant en de bureau's. Erik heeft een paar keer gebeld naar bedrijven, heeft CV's verstuurd of achtergelaten en heeft ook al een gesprek gehad een aantal weken geleden, maar helaas bleek dit bedrijf iemand te zoeken voor heel Oostenrijk...en dat is niet wat Erik wil. Er loopt inmiddels ook nog iets, maar dat is nog afwachten. Erik wil het liefst, net als de vorige keer, natuurlijk iets wat voor vast is en rechtstreeks bij een bedrijf in dienst zijn, niet meer over een bureau...maar ja, dan zoek je natuurlijk wel iets wat je echt wil en zolang je werk hebt, kan dat!
Gelukkig gaat Erik er dit keer iets 'luchtiger' mee om dan de vorige keer, want toen vond hij het echt heel erg, Erik was nog nooit ergens ontslagen en heeft in Nederland de laatste 11,5 jaar dezelfde werkgever gehad. Zelf ben ik er ook nuchter onder en zie nog niet zo snel problemen, het zal vast allemaal weer goedkomen!3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd en ach elke dag is toch een feestje? Maar zo'n flap mag je wel even naar mij sturen.
En weet je sstraks weer even een lekkere wandeling en je Kuchen zijn er weer af.
Succes met het werk van Erik.
Groetjes van Josina.

Anoniem zei

Hoi Karin,

Dat met dat werk gaat vast goedkomen.

Als hij zich trouwens zou gaan vervelen en hij loopt je in de weg en je wil hem even "kwijt" ik weet wel een plaats waar hij zo kan helpen ;).

Groetjes Corine

huis tjokvol zei

gefeliciteerd met jullie trouwdag,en succes met het zoeken naar een baan hopen dat hij die snel mag vinden

ge yvonne