zondag 3 maart 2013

Witgevlekt, breken en volle zon!

Gisterenochtend ben ik maar eerst even naar de apotheek gelopen, kijken of er nog iets te krijgen zou zijn voor Jordy. Ik heb wel babypoeder in huis, maar op nog dichte blaasjes, helpt dat niet zoveel. De mevrouw bij de apotheek vroeg of ik zeker weet, dat het waterpokken zijn: ''Ja, heel zeker''. Ze pakte een lotion om Jordy mee te kunnen insmeren, het bevat onder andere zink, wat ervoor zorgt, dat de blaasjes indrogen. Thuis gekomen heb ik Jordy ermee ingesmeerd en sindsdien loopt er een witgevlekte jongen in huis! Hahaha, de lotion droogt ook echt wit op, maar het werkt fantastisch! De jeuk wordt er iets minder van en de blaasjes die op tijd ingesmeerd worden, krijgen bijna geen kans om groter te worden. Vanmorgen waren er, na de nacht, zelfs al bijna geen nieuwe blaasjes meer bijgekomen!

Verder heb ik gisteren een brood gebakken en een Marmor Blechkuchen en tussendoor het brood en een paar boodschappen bij de winkel opgehaald.
Erik is aan het breken geweest...bij het balkon van het appartement komt een balkondeur bij, wat nu nog een gewoon raam is...het stuk muur eronder moet dus weggehaald worden en dat heeft Erik dus gisteren gedaan:

Nou ja, het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt...toch??

Vanmorgen heb ik alvast de keuken in het appartement helemaal afgedekt en ook de slaapkamer, straks nog de woonkamerkast en dan is boven, op Jordy's kamer na, alles zover voorbereid, dat de monteur er de nieuwe vensters in kan zetten! Dinsdag beginnen ze!
In de keuken moet er nog een stukje muur weggeslepen worden, maar dat doet Erik woensdag, dan heeft hij een dag vrij genomen. In de keuken komt een iets bredere balkondeur.
Verder moet de wasmachine nog plaats maken, die staat nu nog in de weg en de Speis moet helemaal leeg gehaald worden...de stelling moet dus leeg en ALLES eruit en de stelling is vervolgens vastgeboord aan de muur...maar ook dat doen we woensdag, de monteur heeft op dit moment genoeg te doen.

Erik heeft in de garage bekeken of er een hogere loopdeur in kan en het kan!! Erik heeft een paar gaten geboord om te kijken of er iets van een draagbalk boven het kozijn zit en dat is er niet, dus deze week willen we samen met de monteur bekijken welke maat deur we er in willen doen en dan kan de deur besteld worden. De monteur zal toch nog een keer terug moeten komen om de rolluiken bij de slaapkamers te plaatsen, dat doen ze iets later, zodat je eventueel nog een andere kleur kunt kiezen, net als het inmeten van de vensterbanken, dat kan ook pas als de kozijnen er in zitten.

Verder is het vandaag heerlijk buiten! Volle zon aan een strakblauwe hemel en heel Bleiberg nog gehuld in een witte deken...we hebben heerlijk buiten op het balkon koffie gedronken, zelfs zonder een jack!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat is dan goed spul voor die waterpokken. O, je bent het appartement alvast aan het luchten. Het moet toch fris zijn als de gasten komen hahahaha. Zal het mooi worden met nieuwe ramen en deuren.
Lekker is dat toch dat je zo op het balkon kan zitten. In Nederland gaat dat nog niet hoor.
Groeten van Josina.