zaterdag 9 maart 2013

Stroomdraden, droogrekje en jaloers...

Toch vandaag geen monteurs over de vloer, maar volgens belofte maandagochtend...hahaha, eerlijk gezegd vind ik het niet zo heel erg...hoeven we even niets af te dekken, hoeven we aan het einde van de dag niet het hele huis weer enigszins rommel/stofvrij te maken en kunnen we vandaag onze eigen gang gaan!
Vanmorgen is Erik bezig geweest om het weggesloopte rookkanaal in de gang boven weer dicht te smeren en hij is nu verder in de badkamer. Ik heb ook weer even gegipst...ja, dat blijft wel een oneindig werkje moet ik zeggen! Het is namelijk in Oostenrijk heel normaal, dat boven elk stopcontact en boven elke schakelaar een doosje zit, van waar de stroomdraden geleid worden...gelukkig is het hier wel gebruikelijk dat de stroomdraden door pvc-buisjes lopen, niet zoals in Duitsland, waar ze gewoon ingegipst worden...en je er dus nooit meer zomaar bij kunt! Nu heeft Erik het hele bovenhuis inmiddels voorzien van nieuwe stroomdraden, maar dan kom je er achter, dat door AL die doosjes, je veel lelijke afdekkapjes in het zicht kunt laten (boven bijna elke deur en dus boven ALLE schakelaars en stopcontacten...) of je kunt het ineens mooi maken, door de doosjes allemaal dicht te smeren...en dat doe ik dus! Hahaha, maar het zijn er wel heel veel, maar goed, ik heb de slaapkamers natuurlijk een hele poos geleden al gedaan, net als de keuken, maar nu zijn de gang en de woonkamer aan de beurt!

Buiten is het nog steeds flink aan het dooien...heel veel sneeuw is al weggesmolten, maar er ligt ook nog wel flink wat...vanmiddag zou het gaan regenen, nou, als dat zo is, dan zal er wel weer heel veel sneeuw weg zijn na vandaag.

Ik heb gisteren ook weer wat gekocht voor het appartement! Hihihi, wel een droogrekje en wasknijpers!! Maar ik vind het geweldig leuk, zoiets kleins, maar het is super! Ik houd nog steeds de folders goed in de gaten en nu kon ik dus een stabiel droogrekje kopen, met een bonnetje gaf het 10 euro korting, fijn!

En zo komen we stukje bij beetje steeds verder...er moet nog veel gebeuren, maar er is ook al heeeeeeeeeel veel gebeurd. Het wordt mooi boven...ik ben gewoon jaloers op die verdieping!! Hahaha, ik kook in een keuken, wat werkelijk de eerste keuken van dit huis blijkt te zijn (bouwjaar ongeveer 1968), we baden in een badkamer, die net als de keuken, de eerste van dit huis is...met roze en witte en zwarte en grijze tegeltjes en een roze badkuip....maar het gaat helemaal goedkomen!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja wat die electra betreft. Ja daar staan wij ook wel eens van te kijken. Lekker smeren dus voor jou. Joh ga op de bovenverdieping wonen, nog mooier uitzicht hahahaha.
Wel schattig met je mannenhuishouding een roze bad. Hihihihi.
Werk ze.
Groeten van Josina.

Anoniem zei

Dan heb je ook straks wel het idee dat het helemaal van jou is na al dat werk. Geeft misschien wel meer voldoening dan een kant-en-klaar huis kopen.

Groetjes Corine