vrijdag 8 maart 2013

We leven nog!

Daar ben ik dan weer! Haha, we leven nog hoor, één dag geen blog geschreven...dat ben ik niet gewend, hihihi!! Laat ik eerst even beginnen, dat het hier gaat als een speer! De tweede dag dat de monteurs hier waren, zaten alle nieuwe kozijnen erin en waren ze afgepurd, dus luchtdicht! Onvoorstelbaar wat een tempo zeg...

de oude handel...alles is inmiddels weer weg, ze hebben het meegenomen! (betalen
we natuurlijk ook voor...)

dit is het kozijn van de Elternschlafzimmer van het appartement, klaar voor
het einputzen, wat waarschijnlijk volgende week gebeurd en anders aan het
begin van de week erop

het raam van het Kinderzimmer van het appartement, de kamer waar nu Jordy nog
steeds slaapt, ook klaar voor het einputzen

het isolatiemateriaal, waar de 'einleistung' van binnen mee gedaan wordt en op de
achtergrond het nieuwe raam bij de trap

onze nieuwe voordeur, waar we echt heel blij mee zijn!!
Vandaag zijn de monteurs er niet, ze komen morgen weer. Morgen gaan ze verder met het einleisten van de kozijnen (sorry, maar ik kan niet op de nederlandse benamingen komen...). Ze moeten ook nog kozijnen afstellen en hier en daar nog wat aanpassingen doen, ze hadden namelijk de verkeerde greepjes voor de kozijnen bij zich: wit! Terwijl wij graag de staalkleurigen willen, die zitten namelijk ook in de kozijnen van de woonkamer en ook bij de voordeur hebben we voor zo'n klink gekozen. De voordeur hangt erin en die moeten we steeds flink laten dichtknallen...hmmm, dat zijn we niet gewend, maar het gaat erom, dat de deur moet ''inwerken'' zeg maar! De voordeur heeft aan de buitenkant de 'optik' Golden Oak en van binnen is deze wit...echt prachtig en het wordt er een heel stuk lichter van in de gang!!! We hebben bij de voordeur van zowel binnen als van buiten een klink, in Nederland vrij ongewoon, maar hier in het dorp heel normaal. Het is ook  met kinderen wel wat handiger en ook voor onszelf...stel: de garagedeur zit dicht (is nog de electrische ophaaldeur die je van buiten alleen kunt openen met een sleutel) en je loopt even naar de brievenbus...de voordeur valt achter je in het slot...tja, dan zou je met zo'n greep een probleem hebben! En ook voor de toekomstige vakantiegasten is het handiger dat ze zo bij de voordeur naar binnen kunnen, anders zal er geregeld op de dag de bel gaan...
 
Tja en dan de buitenafwerking...daar bleek een misverstand over te zijn, maar daar wordt nu een oplossing voor gezocht en waarschijnlijk is deze al gevonden! Wij wilden het van buiten zo strak mogelijk afgewerkt hebben, want wij doen voorlopig geen Dämmung, dus we kijken er de komende jaren wel tegenaan! Maar het is vrij moeilijk met de manier waarop de oude kozijnen verwijderd worden, de soort muren en de manier van het inmeten (heel ruim)...om dat netjes af te kunnen werken...voor ons gevoel ziet het er niet uit en kan het zo echt niet blijven, ik wil hier niet jarenlang tegenaan kijken!! Erik was hier min of meer al bang voor...en ik had begrepen dat díe afwerking bij de prijs inbegrepen zat...we hebben er met de monteur over gesproken en gezegd dat wij heel duidelijk waren geweest en dat wij het zo niet willen houden, hij vond het heel vervelend en had ons daarin echt verkeerd begrepen, zei hij...de persoon voor het einputzen moest toch gisteren komen en die heeft gelijk de boel bekeken en een oplossing aangedragen, die ook de monteur zelf al aan had gedragen. De monteur van de vensters vertelde, net als wat Erik al gezien had, dat de muren helemaal nog niet zo slecht geïsoleerd zijn en dat de vensters het echte energieverlies hadden. Nu zit er dus driedubbele beglazing in, een goed geïsoleerde voordeur en het enige grote energieverlies wat er nu aan de buitenkant van het huis zal zijn, zijn de huidige randen om de kozijnen, die dus met pur afgewerkt zijn...vandaar dat we nu een offerte laten maken voor het einleisten van de buitenkant van de kozijnen. Dit betekend dat er, net als met Dämmung, een isolatierand rondom de kozijnen komt, die die koudtebrug moet isoleren, die isolatierand kun je dan in alle kleuren van de regenboog krijgen en wordt helemaal met een Putz afgewerkt. Ik heb zowel de monteur als de Putzmeneer erop aangesproken, dat we hier geen rekening mee hadden gehouden en dat ze wel een heel scherpe prijs moeten maken...de monteur heeft vervolgens ook nog een praatje gemaakt met de Putzmeneer en nu is het wachten op de offerte...tja...Erik heeft dit vanaf het begin voorspelt en ik had dus begrepen, dat die afwerking erbij in zat, maar Erik zei gelijk: ''dat kan niet voor die prijs...'' We wachten af, we kunnen er weinig aan veranderen en misschien kost het nu een flinke duit meer, maar hoeven we voorlopig helemaal niet over een Dämmung na te denken als deze afwerking straks voldoende is!
 
Ik heb gisteren gelijk van alles opgemeten om vanmorgen op pad te kunnen voor de vitrage, er was een aanbieding bij een winkel voor het naaien van vitrage's en gordijnen...pfff, niet echt mijn ding, maar ja, je kunt moeilijk alles kaal laten!! Hahaha, ik ben er wel een beetje uit, wat ik hebben wil, maar waar worden de gordijnstangen bevestigd...plafond of wand en welk soort rail, bij sommige ramen komt er èn en...maar helemaal zeker ben ik er niet van...ik wil voor een aantal vensters Plissee's hebben, die worden op het kozijn bevestigd en daarmee kun je dus gewoon de ramen openzetten of kiepen. Bij de aanbiedingenwinkel waren ze zéér ongeinteresseerd en bleken ze helemaal niet zo geschikt te zijn, bij de volgende winkel werd ik prettiger geholpen. Die mevrouw had door, dat ik er niet helemaal uit kon komen en ze stelde voor, dat ze langs wil komen! Helemaal goed! Woensdag komt ze en kunnen we samen de boel bekijken, hahaha, ik heb wel eerst gevraagd of ze wat met de prijs kunnen doen, als we de hele handel bij hen aanschaffen...en dat kon zeker! Mooi! Maar dan nog moet het wel binnen het budget passen, anders moeten we wat anders bedenken.
 
En zo is het alweer vrijdag...Erik heeft toch ook donderdag en vandaag erbij vrij gehad...wel heel prettig moet ik zeggen...met bepaalde dingen is het toch handiger als Erik dingen kan overleggen met de monteurs! Tevens kan Erik zo flink verder met de badkamer boven! Het schiet nu mooi op en ook heeft Erik vanmorgen boven in het appartement in de gang een rookkanaal van het plafond geslepen. Het was een loos kanaal, dat ooit gebruikt is voor de afvoer van het rook van de houtkachel in de badkamer...nu kan het plafond in de gang mooi strak gemaakt worden! Zelf heb ik gisteren ook m'n oude kloffie maar weer aangetrokken en ben weer aan het gipsen geslagen in de woonkamer en de gang van het appartement...we vervelen ons voorlopig nog niet!


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Oef, wat een klus ook nog voor jullie. Maar goed de kozijnen zitten. Hoop dat de afwerking nog meevalt. Sterkte met alles.
Groeten van Josina

Anoniem zei

Hoi Karin,

Errug handig hoor zo'n klink in de voordeur! Wij hebben dat nu niet en heb al meerdere malen buiten gestaan zonder sleutel.

Toevallig vandaag nog (met een paar bubbeltjeswijn op ;) ) "ingebroken" bij een buurvrouw die ook op die manier buiten stond.

Groetjes Corine

Anoniem zei

Erik en Karin, mooie fotoos van de voordeur en de kozijnen,als de afwerking naar jullie zin word ben je voor altijd klaar, het ziet er nu al heel mooi uit .Groeten en xxxxx van(O)pa en (O)ma