zaterdag 7 december 2013

Zaterdag, bankstel en Nikolausabend

Zaterdag, ietsje anders dan anders. Erik moet vandaag een paar uur werken, als het goed is, komt hij net na de middag weer thuis. Het is al vanaf dat Erik er werkt, heel erg druk...iedereen maakt overuren aan de lopende band, op die manier bouwt iedereen veel vrije dagen op, maar de kans om ze op te nemen is er eigenlijk niet...begin volgend jaar zou het beter worden is er gezegd, we zullen zien.
Eriks planning loopt dus ook wat anders, hij wil vandaag de laatste sleuven van voorlopig slijpen en dan eigenlijk het afplakplastic in de benedenverdieping weghalen, zodat er opgeruimd en schoongemaakt kan gaan worden.

Gisteren ben ik met Thijs naar de kerk gegaan, want daar was er een kleine dienst samen met de Nikolo...en aan het einde van die dienst kregen de kindjes de zelfgemaakte zakjes weer gevuld terug! Erik had beloofd met Thijs mee te gaan, maar het liep ook gisteren al iets anders.
Gisterenochtend heeft de meneer de oude kist inderdaad opgehaald! Net na de middag ging de telefoon, een mevrouw met belangstelling voor ons bankstel...wij hebben twee bankstellen, wederom onze eerste nog van ook inmiddels 14 jaar oud, maar niet kapot en van leer en heel groot/log en daarmee eigenlijk met z'n twee wel te groot voor onze huidige woonkamer...vandaar dat ik de minst fraaie op Willhaben had gezet. De woonkamer beneden was helemaal leeg gehaald, op die bank na, want die was mij te zwaar en te onhandig om de kelder in te verslepen, vandaar dat deze helemaal ingepakt in plastic nog in de woonkamer stond...helemaal vol gruis en stof...
Fijn dat er in elk geval belangstelling voor is, maar die mevrouw vroeg of ze in de middag langs kon komen...''ahum...euh, ja, dat kan...hoe laat?'' Ik kreeg mee dat ze uit Klagenfurt komt en het liefst de bank gelijk mee zou willen nemen...ik heb haar gezegd dat ze dan niet alleen kon komen, want daarvoor is de bank te zwaar! Ze zou haar man meenemen, maar ik zag het al voor me, de bank door de voordeur en over een besneeuwd pad naar beneden zeulen...ze gaf een tijd door en dat zou precies in de tijd van de kerk zijn...vandaar dat Erik dus thuis zou blijven en zou kunnen helpen. Ik heb het plastic van de bank gehaald, nog snel een lap eroverheen en de vloer rondom de bank een beetje schoongemaakt van alle gruis en stof.
Uiteindelijk is Erik toch nog naar de kerk gekomen, want die mensen hadden zich nog niet weer gemeld, maar de dienst was al afgelopen en we zijn samen naar huis gelopen. Eenmaal thuis bleek dat de mensen verkeerd gereden waren en alsnog kwamen, de bank is onder veel gemopper en onderhandelingspogingen die tevergeefs waren ingeladen...en wij hebben de woonkamer dus nu helemaal leeg!

Er staan nog steeds een aantal advertentie's van ons online, we zullen zien of daar ook nog wat mee gebeurd, maar het is altijd wel leuk om op deze manier van je eigen spullen af te raken!

Terwijl ik gisterenavond pannenkoeken aan het bakken was, waren de jongens wat zenuwachtig, want ze wisten bijna zeker dat de Nikolo wat bij de voordeur neer zou zetten, net als vorig jaar...de eerste keer keken ze en lag er niks. Toen ik bijna klaar was met bakken, zag Jordy de lamp op de bewegingsmelder bij de onderbuurvrouw net uitgaan en hij was ervan overtuigd dat dat door de Nikolo kwam...ze gingen nog een keer kijken en zowaar!! De Nikolo had wat gebracht!! Hihihi, ze blijven er heilig in geloven, ook Jordy, we laten het maar zo, maar als ze vragen stellen ga ik niet liegen. Want de Nikolo bij de winkel, dat was volgens de jongens een ''nepperd'', zelfs niet eens een hulpje van de echte...met een beetje hulp, weten ze nu wie het dan ook werkelijk was, maar zelfs dat brengt ze niet van de wijs dat er een echte bestaan moet. Maar goed, de jongens kwamen weer boven met alledrie een chocolade Nikolo en een tasje...in dat tasje zat een DVD met een familiefilm en een brief! In die brief stond, dat de Nikolo inmiddels al een paar keer gehoord had, dat de jongens graag een keer naar het Kino zouden willen gaan en dat de Nikolo daarom besloten heeft, om wat geld in een envelopje erbij te doen, precies genoeg voor een entreekaartje voor de jongens...
De familiefilm hebben we gisterenavond gezellig opgezet, kaarsjes aan...en dat was onze Nikolausabend!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ga zo door ,krijg je mooi opgeruimd huis van ............ma

Anoniem zei

Opgeruimd staat netjes toch? Kleinzoons hadden ook een dvd gehad hahahaha.
Groeten van Josina uit een wit maar zonnig Oostenrijk

huis tjokvol zei

heerlijk he als je opruimd en zo kun je anderen er weer blij mee maken

Kim zei

Opgeruimd staat netjes!