zaterdag 4 januari 2014

Konijnen en loom

Een druilerige dag vandaag. Het gaat van de sneeuw in de regen en andersom... We zijn vertrokken naar Nederland toen het groen werd en tijdens ons verblijf in Nederland heeft het hier gesneeuwd, dus we kwamen hier weer aan in een witte wereld. Al was het ook duidelijk te merken dat de temperatuur hier te hoog is, er was al veel weggesmolten. Toen het vanmorgen dan ook eerst begon te sneeuwen, was dat van korte duur en het ging inderdaad over in de regen, met nu zo af en toe witte vlokken erbij tussendoor, jammer.

De wasmachine en de droger hebben gisteren hun werk weer goed gedaan. Vanmorgen een lading weggestreken en alles ligt alweer in de kast! Erik heeft gisteren tussendoor de kerstspullen opgeruimd, het huis is dus weer aardig glad. Vandaag heeft Erik het klussen weer opgepakt.
Gisteren na de middag hebben we eerst de konijnen opgehaald! Die hebben het goed gehad, zijn goed verwend en waren dan ook goed te pas, fijn hoor!! Het hok is dus weer in de aanhanger gegaan en ze hebben hetzelfde ritje als de week ervoor weer gedaan, hahaha, ze waren helemaal niet bang! We hebben bij Ute nog wat gedronken en elkaar bijgekletst over alles wat er gebeurd is in de afgelopen week. Als bedankje had ik dit keer twee verschillende stukken kaas en stroopwafels voor ze meegenomen, ze waren er blij mee!

De jongens hadden inmiddels de knollen alweer aardig gaar...niks was goed meer, steeds ruzie tot de tranen aan toe...we hebben dus redelijk op tijd gegeten en zo konden ze lekker op tijd naar bed.
Vanmorgen werden we wakker van een kreet vanaf de wc... Jordy kon nog net wat uitbrengen, Erik was er als eerste bij om ervoor te zorgen dat Jordy nog in de wc mikte...hij spuugde er een hele lading uit... het bleek dat hij in de nacht ook al een keer wakker geworden was, maar toen kon hij gewoon verder slapen, maar nu moest toch echt zijn maag leeg. Dat was minder prettig wakker worden dus, maar het was al wel tijd om eruit te blijven. We zijn allemaal wat loom...mijn maag en darmen spelen af en toe op en de energie is ver te zoeken, maar meer ook niet, ik eet en doe alles gewoon, Thijs en Luuk ''kijken'' sloom uit de ogen, maar hebben nog helemaal niets en Erik heeft van die afknappers, heeft het met vlagen ontzettend heet en loopt dan ook in een tshirt rond, terwijl ik het juist de hele tijd koud heb... we zullen zien wat het allemaal brengt, ik hoop niet al te veel, maar gezien het aantal zieken in Nederland, verwacht ik eigenlijk wel wat meer... en ik ken meerdere emigranten die na een bezoek aan Nederland vervolgens thuis ziek worden...haha, we zijn de nederlandse virussen niet meer gewend!

De jongens hebben inmiddels de Märklin treinbanen er weer bijgepakt en hebben zich een mooie baan in de woonkamer gebouwd, ze hebben al geknutseld met de gekregen pakketten en Thijs zit geregeld met zijn Furby te kletsen...wat een...een...''ding'' is dat zeg, heel apart! Je kunt er een app van downloaden, dat heb ik gedaan en nu kan Thijs de Furby dus verstaan via die app en ook te eten geven...hoe bedenken ze het!! Dan schuif je de Furby als het ware een trosje druifjes toe, het beest begint te smakken en ietsje later worden er op de app een paar takjes teruggespuugd...of het botje van de kip, of de graatjes van de vis...er zit ook een radio bij de app, dan begint het ding te dansen en te zingen... of een gitaar, dan gaat het zitten ''headbangen''... zonder de app is ook alles wel mogelijk hoor, maar ja, het is natuurlijk veel interessanter zo.


1 opmerking:

huis tjokvol zei

och jee ,nou heel veel beterschap daar,ik hoop dat jullie weer snel opknappen,

dikke knuf van mij
gr yvonne