maandag 7 juli 2014

Wandelen en picknicken

En zo zijn er alweer een paar dagen voorbij! Het weekend is voorbij gevlogen, het weer werkte ook goed mee, het was warm! Wel weer heerlijk hoor, om gewoon in een hemdje en korte broek buiten te kunnen zijn, al komt er daar wel weer verandering in, als we de weersberichten mogen geloven. Onze gasten zijn goed aangekomen en hebben zich geïnstalleerd in de woning, alle kinderen vermaken zich opperbest met elkaar, gaan van trampoline naar konijnen, van het bos naar het schoolplein en spelen spelletjes, super!
Erik heeft zaterdag het laatste deel gras gemaaid en ook de helling, dus het is allemaal weer glad! Ik heb me ook nog weer even vermaakt met stenen leggen langs het nieuwe hekje en zo was de zaterdag alweer voorbij!

Gisterenochtend besloot ik toch wel wat meer beweging te willen krijgen door middel van wandelen, vandaar dat ik, voor de zondagochtend, op tijd mijn bed ben uitgegaan, ik heb me opgefrist, aangekleed, een flesje water en een appel meegepakt en om precies 8.00u ben ik met mijn wandelstokken op pad gegaan. Ik had met Erik afgesproken, dat we om 9.00u zouden ontbijten, zo konden de heren nog even rustig aan doen en had ik precies een uur de tijd! Ik besloot richting de Stollenwanderweg te lopen, want daar heb je een stuk ''klim'', een stuk vlak in het bos, een stuk dalen, gewoon van alles wat. Ik heb de tijd gewoon in de gaten gehouden, zodat ik op het goede moment mij om kon keren, om precies om 9.00u weer thuis te zijn! En het kwam heel mooi uit, ik heb een soort ronde gelopen en hoefde niet halverwege een pad mij om te draaien, maar kon doorlopen. En echt om precies 9.00u was ik thuis! Het was heerlijk, echt, dit ga ik vaker doen! Bij thuiskomst was op het balkon de tafel gedekt en kon ik zo aanschuiven aan ons zondagse ontbijt!

Vervolgens hadden we toch ook wel zin om zelf te gaan wandelen! Na het ontbijt heb ik me dan ook gedoucht (haha, het was drukkend warm buiten en ik heb er flink de pas ingehouden...), twee rugtassen ingepakt en zijn we lekker naar de Drachenbrunnen gewandeld en hebben er hangend op de ligstoelen die er staan wat fruit gegeten en wat gesnaaid om vervolgens weer rustig naar huis te wandelen.

Vandaag heb ik een wasdag gehad, alle bedden zijn verschoond en alle was is gewassen en gedroogd, nog even gebruik maken van de zon dus :-) , tussendoor ben ik met de jongens en een deel van onze gasten naar de Nötschbachquelle gewandeld om er ons middageten te nuttigen, een picknick langs het water! De kinderen hebben er dammen gebouwd en lekker kunnen afkoelen met de voeten in het bergwater, gezellig en lekker!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

heerlijk,lekker genieten daar

Dagelijks Brood zei

Heerlijk zo'n ochtendwandeling, en helemaal ideaal als je daarna zo aan kan schuiven :-)