woensdag 26 december 2012

Tweede Kerstdag

Het is alweer de avond van de Tweede Kerstdag...wat vliegen de dagen toch weer snel voorbij!
We hebben een heerlijke Kerst gehad! Deze dagen staan vaak toch wel in het teken van...eten! Hahaha, daar begonnen we natuurlijk gisteren al mee, met het heerlijke ontbijt, met het bakken van de koekjes, stokbroodjes...en de jongens wilden heel graag weer poffertjes bakken, dus dat hebben we gisterenavond gezellig gedaan, aan tafel! We hebben ons de hele dag gehouden aan wat we afgesproken hadden...niet poetsen, klussen etc. ik moet zeggen, net als Erik, het was toch wel lastig, je wilt graag verder...éven dit of éven dat...maar het is gelukt, we hebben de hele dag heerlijk Kerst gevierd!
Vanmorgen wederom een heerlijk ontbijt gehad en toen hebben we toch maar andere kleding aangedaan dan gisteren! We wilden namelijk ervoor zorgen dat Jordy weer op de andere slaapkamer zou kunnen slapen, dat de keuken opgeruimd zou zijn, dat alles bouwsluier vrij zou zijn, dat de slaapkamer waar Jordy geslapen heeft, weer helemaal in orde gebracht zou worden...en ik kan zeggen: het is gelukt!!!! De ene slaapkamer is weer volledig in de toestand, van waar het was voordat Jordy er in is getrokken, is ook alweer helemaal schoon! Jordy slaapt nu in de andere slaapkamer, die nu ook helemaal spierwit is en een schone vloer heeft, in de keuken hebben we de hoekbank opgebouwd en helemaal schoongemaakt, de gang hebben we helemaal leeg gehaald en schoongemaakt...heerlijk!!!!!! De keuken zelf kan nog niet afgemaakt worden, want we hebben platen nodig voor de achter- en zijwand (ipv tegeltjes) en die platen moesten besteld worden. Erik moet ook nog en gat door het plafond maken voor de wazemkap, maar verder? Wauw, het ziet er echt mooi uit! Morgen ga ik de keuken zelf nog helemaal schoonmaken, daar was vandaag echt geen tijd meer voor.
We hebben trouwens onze tweede boiler er al in zitten...Erik had een boiler gekocht bij de bouwmarkt, bewust eentje van een A-merk, wel duurder, maar het gaf meer vertrouwen dan de boiler ernaast. De boiler was al helemaal aangesloten en wat denk je? Lek! Gatverdarrie, waarom zou er ook eens een keer iets helemaal in één keer goed gaan! De boiler kon zonder problemen geruild worden, de nieuwe heeft Erik er vandaag ingezet en tot nu toe lekt er in elk geval niets!

Vanavond hebben we wel weer heerlijk gegeten! Aardappelkroketjes, aardappelschijfjes, kleine gehaktballetjes, varkenshaasje en medaillons met een champignonroomsaus...hmmmmm, gekookte pudding, chocoladepudding, slagroom en een sorbetsaus...we hebben de buiken weer heerlijk vol gegeten! Morgen hebben we nog allerlei restjes tegoed!

1 opmerking: