donderdag 10 mei 2012

Nog meer voorbereidingen!

De eerste weekendtassen zijn ingepakt, de laatste boodschappen zijn binnen, morgen het huis nog even netjes aan kant maken en dan zijn we er klaar voor!

Ik heb het meeste papierwerk wat we nodig hebben, netjes in een ordner zitten, de eigengemaakte documenten zijn uitgedraaid en erbij gevoegd....We kunnen nu met een lijst door het huis lopen in Bad Bleiberg, zodat we niets vergeten te bekijken of na te kijken of na te meten (bijv.keuken), Erik kan gaan solliciteren, we kunnen bij de bank alle papieren, die per mail verstuurd zijn, echt laten zien en een kopie van Jordy's Zeugnis (rapport) kunnen we overhandigen op de Volksschule...

Vanmorgen voor Luuks teen het nodige verband-/verpakmateriaal opgehaald bij de apotheek. Ik was namelijk door de steriele kompressen en pleisters heen (tja, dat krijg je met zulke kindjes..hihi). Straks gaan we nog even naar de winkels in Bad Bentheim. Ik kwam er gisteren achter dat Luuk, na de passessie van twee maand geleden, toch weer uit DRIE truien gegroeid is opeens...nu heeft hij er nog wel wat, maar het houdt niet over. Ook het aantal t-shirts is voor hem wat aan de krappe kant. Jordy's sandalen kunnen nog net...zijn tenen blijven nog net binnen de sandalen...maar ja, daar komt hij de zomer dus niet mee door. Dan liever nu alvast de boel aanvullen, zitten we daar straks in Oostenrijk ook niet gelijk mee.

Gisterenavond hebben we nog weer even rondgeneusd op het internet ivm een verhuizer of het zelf regelen van een verhuizing....er zijn van die site's waarop je van alles in kunt vullen en dan gaan ze berekenen wat de verhuizing kost, als je het zelf regelt. We hadden ook nog een site, waarop je vrachtwagens kunt huren en aangezien we twee chauffeurs in de familie hebben zitten, zou dat een optie kunnen zijn. Na wat rekenwerk kwamen we erachter, dat het voor ons, in vergelijk met de offerte van de verhuizer, uiteindelijk wel wat goedkoper zou kunnen, maar...met de huidige offerte, zit natuurlijk alles er bij in...de verhuisdozen en folie worden ruimschoots voor de verhuizing aangeleverd, een hangkledingbox nemen ze op de dag zelf mee voor de inhoud van de kast, de verzekering zit erbij, het loon/eten/drinken/overnachting van de chauffeur(s), alles. Plus het feit dat die vrachtwagen is ingericht op verhuizingen...ze hebben alles bij zich, de dekens, karton en het materiaal om de meubels vast te zetten...we hoeven met deze verhuizer ook lang niet alles te demonteren (kledingkasten bijvoorbeeld) en dat scheelt toch ook weer wat....
Erik is nog wel achter een oude bekende aan geweest en heeft daar een offerte aangevraagd. We kregen alleen toegestuurd wat Erik doorgegeven had, maar geen prijs. Erik heeft nogmaals gebeld en we hebben nog steeds niets gehoord...dat vind ik geen optie....moet iemand die al zo met zijn 'potentiele klanten' omgaat, onze spullen verhuizen?
Vandaar dat ik dus vanmiddag de verhuizer, die langs is geweest, heb opgebeld en gezegd dat het door kan gaan!!

Geen opmerkingen: