woensdag 23 april 2014

Turnman en huisarts

Vandaag zijn de jongens weer naar school! Zogenaamd hadden ze er de balen van, maar ze hadden afgelopen week toch ook wel last van verveling...dus ze zullen zich vast wel weer vermaken. Thijs wilde gisteren eigenlijk al wel naar de Kindergarten! Die heeft het er nog naar zijn zin blijkbaar en hij wist dat er deze week de ''Turnman'' weer zou komen, een man die sinds kort een keer of twee in de maand komt en hele leuke gymlessen geeft, wat Thijs dus helemaal geweldig vindt!
Gisteren heeft Luuk de hele dag met zijn vriendje gespeeld! Het vriendje is een paar dagen op vakantie geweest, dus ze hadden elkaar best gemist :-). Ute belde of ik in de middag tijd had voor een bak koffie, natuurlijk! Gisteren was de eerste dag, dat er niet gestresst hoefde te worden, ik heb dan ook maar een paar dingen gedaan, die hoognodig gebeuren moesten...zoals de ramen in de woonkamer lappen. Ook de Speis was aan een poetsbeurt toe en aangezien die nu nog redelijk (voor mijn doen) leeg is, kon ik 'm makkelijk leegpakken, schoonmaken, wat weggooien en weer inpakken.
Gisterenmiddag kwam Ute en hebben we eerst bij ons een bak koffie gedronken, de kinderen waren op dat moment bij haar in de tuin een poging aan het doen om de trampoline op te bouwen. We zagen dat het blijkbaar niet helemaal ging en we besloten na de koffie naar de kinderen toe te gaan. Het materiaal bleek niet overal optimaal te zijn, daar moesten eerst mannenhanden aan te pas komen, dus zijn we zo bij Ute naar binnen gegaan en hebben daar onze tweede bak gedronken en de foto's van de vakantie bekeken! Gewoon heerlijk relaxt!

Tegen de verwachting in, blijkt er toch een nieuwe huisarts in aantocht te zijn! In mei zal hij zijn praktijk openen en wel in een deel van het oude ziekenhuis van Bad Bleiberg!! En dat is handig, want wij kijken aan de overkant van de straat op dit oude ziekenhuis! In een deel zijn, zoals ik begrepen heb, ooit woningen gemaakt en tot een paar jaar geleden was er in het onderste deel nog de naschoolse opvang in gestationeerd. En nu is er dus een huisarts zijn intocht aan het doen, ik ben er blij mee! Het is een man van een jaar of veertig, na schatting van Ute, dus dan hebben we er de komende jaren ook nog wat aan!

Geen opmerkingen: