dinsdag 22 april 2014

Linnenkast en Entrümpelung

De Paasdagen weer overleefd :-). De Paasdagen is eigenlijk net als met de Kerstdagen, vooral veel eten...gelukkig heb je daar zelf de hand in, maar het is toch ook wel gezellig, een stuk Reindling hier, een stukje worst en kaas daar, chipje hier, eitje daar, stukje chocolade hier...en ga zo maar door! Het mocht ook wel, want we hebben niet stilgezeten hier!

Na onze Ikea-dag op donderdag, de 'in-elkaar-zet-dag' op vrijdag en tevens de dag van de meeste puntjes op de i voor de slaapkamers van de jongens, was het zaterdag toch echt wel tijd om het appartement in orde te maken...opruimen hoefde er niet meer, maar wel alles een grote schoonmaak...de bedden opmaken, de ramen lappen, nieuwe viltdoppen onder de stoelen, het balkon in orde maken en Erik en de jongens zijn buiten bezig geweest. Buiten werken is er de laatste tijd voor Erik niet bij geweest, omdat hij zo druk was met de slaapkamers, nu had ik er al wel veel gedaan, maar mijn rug laat niet alles toe...er lag dus nog het een en ander wat opgeruimd moest worden, bij de boomhut moest nog een leuning gerepareerd worden, het bos aan die kant moest nog wat opgeruimd worden, de garage was nog een grote bende en aangezien daar de afvalscheiding voor het appartement in staat, is het wel netjes dat het er wat opgeruimd is...wat vegen links en rechts en aan nadat we enigszins tevreden waren, was er geen tijd meer om onze eigen linnenkasten in elkaar te bouwen :-(. Erik heeft gekookt, zodat ik nog wel alle onderdelen kon voorbereiden met het indraaien van de schroeven, pluggen en het op de slaapkamer neerzetten van de onderdelen... Dat heb ik dus gedaan, omdat Erik flink last van 'buiten' begon te krijgen...hooikoorts en alle gevolgen van dien, zere keel, last van zijn longen...

De Eerste Paasdag begon dus met een minder fraai aangezicht in de woonkamer en daar kan ik niet zo heel goed tegen...op het keukenblok lagen stapels kleding, de nieuwe kussens van de jongens lagen nog in de woonkamer, strijkgoed hing over de stoelen...omdat dus onze linnenkasten nog niet in elkaar zaten. Ook mijn bureau, gevuld met printer, papieren en ordners is verdwenen van de slaapkamer, die gaat naar de Entrümpelung (grofvuil wat binnenkort weer in het dorp afgegeven kan worden), maar de gehele inhoud lag ook in de woonkamer...
Verdeeld over de Paasdag hebben we een spelletje gedaan en toen heeft Erik even geholpen met vasthouden van een paar kastdelen, zodat ik daarna de achterwand er in kon hameren. Toen hebben we koffie gedronken en weer een kast in elkaar gezet...Erik heeft alleen geholpen met vasthouden, zodat hij vervolgens weer wat met de jongens kon doen en helaas was het buiten geen fraai weer... uiteindelijk met meerdere onderbrekingen voor eten bijvoorbeeld, had ik vlak voor het avondeten de kast helemaal in elkaar zitten, vier delen, met in totaal nu 2.00m breed en 2.36m hoog!! Thijs heeft in tussentijd nog wel met Erik samen de scharnieren in de deuren geschroefd (Thijs heeft het eigenlijk alleen gedaan, Erik heeft alleen gecontroleerd!). Na het eten heb ik de kast schoongemaakt en toen kon ik eindelijk de woonkamer leegpakken!

Op de Tweede Paasdag zijn uiteindelijk de deuren er in gekomen en nadat ik de gaatjes voor de grepen afgetekend heb, kon Erik mij daar de gaatjes inboren en daarmee was gisterenavond uiteindelijk de linnenkast helemaal klaar!! Ik ben blij!! De kast is gevuld met nu dus alleen onze eigen kleding, zowel zomer als winter en ook alle linnengoed van het appartement zit er in!
Overdag heeft Erik nog weer een aantal dingen buiten en in de garage gedaan en heeft Erik mij de laatste gaatjes geboord, zodat ik in het trappenhuis nog een paar dingen op kon hangen en vervolgens ook daar kon stofzuigen en dweilen... en gisterenavond zijn uiteindelijk onze gasten aangekomen!

Al met al waren het absoluut geen rustige dagen, voor Erik al helemaal niet natuurlijk...op de vrije dagen is er zóveel gedaan...en vandaag is Erik alweer aan het werk gegaan, met nog steeds een zere keel, geïrriteerde ogen en last van zijn longen... :-( niet leuk. Vandaag zit hij samen met een collega bij een klant, dus dan kun je ook niet heel makkelijk weggaan als het echt niet meer zou gaan, al zal Erik dat ook niet zomaar doen, volgens mij is Erik in de afgelopen 15 jaar nog nooit ziek naar huis gekomen, ook al was hij wel eens ziek...

Het volgende 'project' is alweer in zicht, alleen heeft het dit keer niets met bouwen of verbouwen te maken, maar in mei is er dus de jaarlijkse Entrümpelung weer en we willen dit keer flink wat afvoeren! Het oude bureau dus, een kleine boekenkast die ook nog op onze slaapkamer staat, maar al wel leeg is. In de kelder staan nog wat kasten die weg gaan en op zolder staat nog behoorlijk wat troep... gelukkig heeft dit nog niet zo'n hele haast, over twee weken moeten we de troep verzameld hebben. De zolder zal het grootste karwei voor mij worden...vele verhuisdozen, half gevuld of maar met één ding erin, over verspreid liggen dingen die weg kunnen...ik wil het gelijk eigenlijk weer helemaal opruimen...pfieuw, dat wordt nog wat! Je kunt er namelijk niet rechtop staan... Voor Erik zal het meeste werk liggen in de kelder, de kasten zijn allemaal nog gevuld met gereedschap...en dat wil Erik allemaal uitzoeken en opruimen!
En dan zal er de komende periode ook nog wat in de tuin gedaan moeten worden, maar dat is ontspanning!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

pppffff ik was al zoo moe maar als ik dit lees word ik echt nog moeier,hihi,wat een werk hebben jullie gedaan zeg,maar wel fijn als het weer opgeruimd is,en ja spullen uitzoeken en weg doen,daar zit ik dus ook midden in,ppfff wat een werk.

heel veel succes.

liefs yvonne