woensdag 17 april 2013

Zwemles, schoolarts en tekeninenting

Vorige week heb ik een informatie avond gehad over een zwemcursus voor Thijs. Volgens mij heb ik al vaker iets hierover geschreven...dat zwemles/zwemcursus hier in Oostenrijk niet dat is, wat men in Nederland gewend is...in de eerste plaats wordt het hier aangeboden via de Kindergarten en later zelfs nog een cursus via de Volksschule, maar ook weer niet altijd! Nou ja, nu was er een avond in de Kindergarten en daar ben ik naar toe gegaan. Thijs heeft namelijk nog net het laatste zetje nodig, hij weet hoe de zwembeweging gaat, maar heeft net iets meer vertrouwen nodig, om helemaal zonder bandjes of een kurkje te kunnen zwemmen, al heeft hij al wel eens helemaal zonder iets gezwommen! In Duitsland waren we met Thijs al begonnen met de zwemles, maar wisten toen al, dat hij in Oostenrijk toch nog een keer een cursus mee zou moeten doen.
Het gaat om een cursus van een week...in die week is het de bedoeling, dat kindjes die nog helemaal niet kunnen zwemmen, aan het einde van de week dat wél kunnen! Volgens de mevrouw lukt het bij ruim 80% van de kindjes om het binnen een week te leren. Nu scheelt het voor ons natuurlijk, dat Thijs al best wat kan en ik ben daar niet bang voor, want bang is Thijs absoluut niet in het water. Dit keer wordt de cursus wel echt gegeven door een ''Schwimmverein'', die door heel Kärnten zwemlessen geeft, voor beginners, maar ook cursussen voor gevorderden en voor reddingszwemmen. Ze heeft verteld hoe ze het gaan aanpakken en ik moet zeggen, dat klinkt al beter, dan dat ik van verschillende andere verhalen heb gehoord! We gaan er dus voor! Begin juni is het zover, dan gaat Thijs dus van maandag tot en met vrijdag, dagelijks naar het zwembad. Ze beginnen dan met ongeveer 50 minuten zwemles, dan houden ze een pauze en vervolgens nog ongeveer 45 minuten (volgens mij) en dat is dan meer wat vrijer, door het oefenen van het in het water springen bijvoorbeeld. We gaan het allemaal meemaken!

Straks ga ik naar de Kindergarten toe, want dan komt de arts voor een routine onderzoek, ik geloof net zoiets als in Nederland een schoolarts.

Vanmorgen ben ik bij de gemeente geweest. Ik heb Thijs en mijzelf aangemeld voor de 'Zeckenimpfung' (teken-inenting), Jordy en Luuk zijn via school aangemeld en Erik gaat op een ander moment, gewoon bij de huisarts. We hebben namelijk allemaal de derde (en tevens laatste) inenting van de basisimmunisering nodig. Elk jaar wordt zoiets ook door de gemeente geregeld, dan kun je je aanmelden bij de gemeente en de inenting kunnen we dan volgende week bij de Volksschule ophalen. Ik moest ook nog een keer komen om het appartement ''aan te geven'' en een blok voor de toeristenbelasting op te halen. Nu was de juiste meneer vandaag niet aanwezig, maar de mevrouw heeft in elk geval al wel een formulier ingevuld, zodat we straks bij de homepage van Bad Bleiberg op komen te staan!! Ook worden we vermeld op het blaadje bij de gemeente waar alle ''Unterkünfte'' van Bad Bleiberg vermeld staan... helemaal goed!

Zow en nu ga ik nog heel even naar boven, ik kan het tweede tweepersoonsbed klaarmaken!! Gisterenavond hebben we de lattenbodems er goed ingemaakt, die ga ik nu even schoonmaken en dan de volgende nieuwe matrassen uitrollen....zodat ze nog even goed kunnen luchten, voor het bed uiteindelijk opgemaakt gaat worden!

1 opmerking:

Anoniem zei

Die zwemles lijkt me best vermoeiend, want het is toch wel lang achter elkaar zwemmen toch? Succes voor Thijs! Leuk dat het appartement op de homepage komt.
Groeten van Josina.