dinsdag 9 april 2013

Een blik en Erik!

Ik zal jullie dan eindelijk een klein beetje mee laten kijken...die nieuwgierigheid van jullie zeg...hihihi!!!!
Gisterenavond hebben we dan een groot deel van de dozen van zolder gehaald, het gaat om nieuw en oud door elkaar, maar alle dozen zijn voor het appartement bedoeld!
zo leuk om er weer in te kijken...
 Tevens zien jullie op de volgende foto de nieuwe vloer! Dit is een foto die ik gemaakt heb vanaf de deuringang van de keuken, zó kom je dus de keuken inlopen...alleen dan natuurlijk met iets minder rommel, hahaha!! En voor dit keukenraam heb ik inmiddels plissee's besteld! De nieuwe keukenlamp hangt er en onze 'eigen' keukentafel komt erbij te staan, een grote vierkante! Dan kunnen wij daarna gelijk weer onze echte eigen tafel in gebruik gaan nemen, want die vierkante stond namelijk al in het huis, maar is een heel handige tafel, dus wij hebben hem nog steeds in gebruik!

Zo heb ik de nieuwe spullen voor het appartement ingepakt voor de verhuizing!
 Even een kleine blik in de kinderkamer van het appartement! Het is de kamer waar Jordy al een heel aantal maanden slaapt. Op de foto zie je nog geen radiator, die wordt nog opnieuw gespoten en je ziet de nieuwe gordijnstang hangen (hij hangt nog steeds! :-) ). Boven deze witte ladenkast komt een mooie spiegel te hangen en Jordy's bed, die nog net rechts te zien is, blijft op deze kamer staan, dat is het derde bed op deze kamer.

En dit is het tweepersoonsbed van de kinderkamer! In de bananendoos zitten de lampen voor deze kamer, die moeten dus nog opgehangen worden! De bedbodems liggen nog op zolder...
 

En dan een kleine blik in de woonkamer! Een heel kleine blik dan...dit bankstel, de hoekbank die nu dus nog uit elkaar is, die ga ik helemaal schoonmaken, ik heb het reinigingsspul al in huis. De vloer hier is bijna klaar, de plinten moeten er nog aan en aan de andere kant van de kamer moeten nog wat vloerplanken en de nieuwe lamp voor deze ruimte ligt te wachten! De nieuwe kast is op de foto niet in beeld.
 
 En dan de lamp van de gang! Deze staat er echt prachtig!! De hele gang is wit, de nieuwe garderobekast staat al te pronken en dan deze lamp erbij...ik ben helemaal trots!!
 
En dan alvast een greep uit de vele dozen...zoals ik zei, ik wil er met een 'paar' spullen die in het hele huis aanwezig waren, toch een oostenrijkse tint aangeven, je ziet, ik heb keus!! En dit was nog lang niet alles...


En dan Erik!! Ik kan stellen, ik ben weer alleen in huis nu! Gisterenochtend werd Erik opeens gebeld. Het was de mevrouw die Erik vorige week nog gebeld had, voor de zoveelste keer...het zou gaan om de functie die Erik juist erg leuk leek, gerelateerd in het werk wat Erik in Nederland gedaan heeft, maar dan net ietsje anders. Vorige week vertelde die mevrouw, dat het op zijn vroegst eind april, begin mei zou gaan worden. Het bedrijf zoekt namelijk iemand, via een soort uitzendbureau, dus Erik wist helemaal niet om welk bedrijf het zou gaan, wat er gemaakt wordt, alleen dat het in Villach zit en dat de functieomschrijving hem past...lekker veel informatie dus!!
Maar goed, de mevrouw belde rond een uur of tien gisterenochtend, of Erik zich om twee uur in de middag 'even' in Völkermarkt kon melden...Völkermarkt is een uurtje rijden! Het ging om hetzelfde bedrijf, vorige week vertelde de mevrouw nog, dat Erik in elk geval maar gewoon verder moest gaan zoeken en als Erik niets anders kon vinden, dan kon hij zich weer melden. Nu belde de mevrouw, dat Erik morgen (vandaag dus) zou kunnen beginnen, als ze het eens konden worden met alles!! Maar daarvoor moest Erik zich toch echt eerst aan het uitzendbureau komen voorstellen, persoonlijk. Vandaar dat Erik dus gisterenmiddag weg moest.
Erik heeft zich eerder bij een uitzendbureau in Klagenfurt moeten melden, vorig jaar, en daar had hij toen een raar gevoel bij, bij dat bureau (hebben we uiteindelijk ook nooit meer iets van gehoord), dus Erik was een beetje sceptisch dit keer...maar nu belde Erik wat later op, dat het een leuk bureau is, klein en heel persoonlijk en dat ze er uit zijn gekomen en dat Erik dus vandaag kan beginnen! Hahaha, nu kreeg Erik in elk geval een bedrijfsnaam mee en een contactpersoon. Erik is er op de terugweg gelijk langs gereden en toeval of niet, bij binnenkomst wilde Erik zich melden en daar liep gelijk de persoon die hij  moest hebben! Erik heeft zich voorgesteld en kreeg wel gelijk een redelijke indruk bij het bedrijf. Het is een redelijk klein bedrijf dat koelinstallatie's maakt voor bijvoorbeeld winkels en bakkerijen en Erik gaat dus helpen met de bedrading ervan.
Erik is nog wel wat terughoudend, hij is blij dat hij weer kan werken, maar kan er natuurlijk nog helemaal niets over zeggen. Het uitzendbureau belt vandaag Erik nog op, aan het einde van de dag, om te informeren hoe het op de eerste dag is gegaan, tenminste, dat hebben ze gezegd. Erik heeft vanuit het uitzendbureau zelfs werkkleding meegekregen, dus dat was dan ook wel weer netjes!! Dat heeft hij in al die maanden bij het vorige werk niet gekregen.
Dit is in elk geval werk, wat Erik wat lijkt, het is op één plek, binnen een bedrijf, dat is ook wat Erik graag wilde en het ligt ook nog eens redelijk gunstig gelegen. Het is ook een ''Dauerstelle'', een baan voor langere tijd, wat Erik ook graag wilde....nu nog even afwachten hoe het verder bevalt!
Het is in elk geval goed nieuws!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Karin,wat veel dozen en Oostenrijkse attributen zeg.De vloer is mooi ,het uitzicht uit het appartement heb ik nu ook gezien,mooi hoor.Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uitziet als alles klaar is,fijn dat Erik werk heeft en ik hoop dat het hem daar bevalt.Succes met alles groetjes Marijke

Anoniem zei

Wat leuk die foto's. Heb nu een beetje indruk hoe het is (wordt). Leuke Oostenrijkse spulllen, die straks een plaatsje krijgen. Gefeliciteerd met het werk voor Erik.
Groetjes van Josina.

Anoniem zei

ziet er goed uit hoor!
En Erik gefeliciteerd!!!!!We komen het aan het einde van de maand bekijken groeten martin