zaterdag 3 december 2011

Bezichtiging, kledingkast en Deutschkenntnisse

Wat een treurig weer zeg...donker, bewolkt, harde wind, regen....bah.
Zojuist hebben we de bezichtiging gehad, een groep van vijf mensen kwamen. De mevrouw om wie het gaat had haar man thuis gelaten, maar haar zus en drie dochters meegenomen. Ze waren totaal verrast van het huis (ik wilde alweer woning zeggen....) en het leek haar geweldig om hier te wonen. Wie weet hebben de verhuurders geluk en alweer nieuwe huurders gevonden!

Via Marktplaats hebben we onze 'oude' kledingkast verkocht, die is vanmorgen opgehaald door mensen die bij Amersfoort wonen... de mensen gaven zelfs wat meer dan dat we overeengekomen waren, omdat de kast zo goed verpakt was!! Nou, da's dan weer mooi meegenomen!

Zojuist even een beetje zitten 'snuffelen' op een informatiesite over gemeentes in Kärnten. Het blijkt dat sinds 1 november dit jaar, dat mensen die vanuit het buitenland in Oostenrijk komen wonen, moeten kunnen laten 'zien' dat ze de duitse taal beheersen. Dit geldt ook nog voor mensen die er al even voor die datum zijn komen wonen. Kärnten loopt hiermee voor op de rest van de deelstaten in Oostenrijk, de ene deelstaat is er nog mee bezig en bij de andere deelstaat loopt er een proef, maar in Kärnten is het bij wet doorgevoerd. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! Ze willen op deze manier ervoor zorgen dat die mensen goed samen kunnen leven met de mensen die er al wonen en de taal bijvoorbeeld als moedertaal beheersen.

Ook wordt er geschreven dat ze de eventueel de al bestaande 'Wohnungsdatenbank' willen gaan uitbreiden. Er moeten meerdere Datenbanken komen waar je je als woningzoekende kunt inschrijven en waar ook de te huren woningen in kaart worden gebracht...haha, welkom in het jaar 2011!

Geen opmerkingen: