vrijdag 2 mei 2014

Feestdag en zolder

Gisteren 1 mei...en dat betekend een feestdag in Oostenrijk! Er was niet al te best weer voorspelt en dat terwijl wij juist een wandeling met een grote groep op ons program hadden staan, inclusief ontbijt bij de ene, pizza bij de andere en koffie en Kuchen bij de derde...we hebben het erop aan laten komen...en dat was maar goed ook! We begonnen de dag gelijk al met zon! Om negen uur was het verzamelpunt bij Ute! De bakker was er ook en die had een heel krat vol verse broodjes bij zich, ik verzorgde de sapjes en de rest van het ontbijt stond al klaar! We hebben in alle rust met ons alles ontbeten en we zijn geeindigd met glas Sekt. Rond half elf zijn we de wandeling gestart, richting Bleiberg Nötsch. We hebben, ik denk, een goed uur gelopen, gewoon in een heel rustig tempo, mede door de grote bende kinderen die er ook bij was. Onderweg had één stel gezorgd voor een klein flesje drank, ik had wat snoepgoed in de tas en een ander wat fruit. Elk gezin had ook voor zichzelf water meegenomen, dus we waren goed verzorgd! Bij Manu aangekomen, ging daar de oven aan en konden per twee bakblikken de pizza's in de oven...ze had maar liefst tien volle bakblikken voorbereid! Viereneenhalf kilo deeg heeft ze bereidt voor de bodems!! En ze waren echt lekker! En we hebben de hele tijd heerlijk buiten in de zon gezeten! Acht pizzablikken zijn er gebakken en opgegaan en toen zat echt iedereen goed vol!!
Heel even werd het bedreigend buiten, een paar spetters regen net op het punt toen we vertrokken, maar binnen vijf minuten liet de zon zich alweer zien en die is vervolgens ook niet meer weggegaan!

We hebben onze wandeling weer richting Bleiberg ingezet en zijn toen naar Karin gewandeld! Karin had samen met haar moeder Kuchen gebakken en bij hen was het eindpunt. We hebben koffie gedronken, Kuchen gegeten tot ze allemaal op waren :-) en weer een drankje gedronken. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en rond 17.30u zijn wij naar huis gegaan, een aantal waren ons al voorgegaan en de laatsten zaten nog even, maar het was mooi geweest! De kinderen totaal gesloopt en allemaal hadden we de buik zó vol, dat we alleen nog wat ijs hebben gegeten...het was een heel geslaagde dag!

En wat erg heerlijk was, is dat Erik vandaag ook vrij heeft gehad! Op het werk hebben ze het zo gedaan, dat ze vandaag niet hoefden te komen...lekker hoor! En het kwam ook wel goed uit! Erik besloot eerst vanochtend mij te helpen op zolder...alle troep, een kast, bed-onderdelen, de spullen van de vorige bewoners, verschillende wespennesten, oud hout etc. etc. alles is van zolder afgehaald, Erik heeft het een en ander bij elkaar geveegd en geholpen met spullen verplaatsen. Ik heb uiteindelijk de rest wat weer naar zolder toe kon, naar zolder gebracht en uiteindelijk rond 16.00u vanmiddag had ik de hele zolder klaar!! Het is er netjes, overzichtelijk en er is veeeeel ruimte voor gekomen! Er stond gewoon veel overbodig spul, veel overbodige dozen en andere dingen en nu weten we tenminste weer wat we hebben!!
Erik is inmiddels twee keer met een volle auto papier en karton naar de papiercontainers in het dorp gereden en vanavond een volle auto met stofmaterialen...oude kleding, oude kussens (de jongens hebben nu namelijk een nieuwe in de oostenrijkse maat), oude dekbedden en meer... dat zijn namelijk spullen die je niet bij de Entrümpelung af mag geven, daar gaat het echt om oud ijzer, meubels en allerhande spullen die je in een huis plaatst bijvoorbeeld... De garage staat inmiddels voor een kleine helft vol met spul voor de Entrümpelung en daar komt nog vanuit de kelder wel het een en ander bij...heerlijk zo'n opruiming!!

1 opmerking:

Liesbeth zei

Leuke dag hebben jullie gehad,zeker als de zon van de parij is,genieten dan maar hé.

Fijn weekend!

Liesbeth