donderdag 2 mei 2013

1 mei, een feestdag!

Gisteren hebben we een heerlijke dag gehad! Eerst zijn we met ons allen begonnen in Bleiberg Nötsch, daar werd de 'Maibaum' opgezet en wij hadden er best wel wat van verwacht...nou ja, dat viel wel een beetje tegen, natuurlijk kon er gedronken worden, maar ja, in de ochtend om 10.00u? De boom werd gezet bij het Terra Mystica en Terra Montana, het bergwerkersdomein. In dit geheel zitten bergwerkersglijbanen en daar mochten op deze dag de kinderen gratis vanaf glijden! Het is de langste binnenglijbaan van Europa geloof ik en het gaat dus de grond in, van vroegeruit om in de stollen te kunnen komen voor het werken, tegenwoordig is het een toeristische aangelegenheid en kun je tegen betaling zien, hoe het er vroeger in de bergbouw aan toe ging. Maar goed, het bleek dat de glijbaan pas veel later geopend zou worden voor het publiek, we zijn dus eerst maar weer naar huis gegaan, want er zou nog meer bezoek uit Italië komen!! Twee ooms en een tante van Erik (twee broers van Eriks moeder), die daar al heel erg lang wonen, zijn met z'n drieën gekomen!! Wat later zijn een aantal van de hele groep weer terug gegaan om van de glijbaan af te gaan en het schijnt erg leuk te zijn geweest!
hier het optakelen van de Maibaum
 
nog even koffie gedronken in huis en wat later kwam de familie uit Italië eraan!

en hier de ploeg gereed voor de bergwerkersglijbaan!!!!
In de middag zijn we nog een stukje richting de Nötschbachquelle gelopen. Een waterval bij ons in de buurt, die een groot deel van het jaar gewoon droog staat, maar nu buldert het water flink naar beneden en dat is natuurlijk een mooie trekpleister voor de kinderen...hihihi en de volwassenen!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh hier in Montafon heb ik geen meiboom gezien. Wel was er een vrije dag. Leuk dat jullie nog meer familie ontmoeten, wel gezellig denk ik.
Veel plezier.
Groeten van Josina.

Anoniem zei

Wat een mooie foto's met al die mijnwerkers pakken en helmen op .Zo te zien heeft het iedereen erg naar de zin bij jullie .
Geniet er maar van !!!!!!!!!!!!!

Ma !

huis tjokvol zei

heel erg mooi,geweldig die waterval,geniet ervan.

liefs yvonne