donderdag 9 januari 2014

Stok achter de deur!

Vanmorgen al vol aan de gang geweest, het huis aan kant, opgeruimd, badkamer schoon, gestoft, gezogen, bedden opgemaakt...in de eerste plaats waren een aantal van deze punten gewoon hoognodig :-) en in de tweede plaats, ik wil morgen weer wandelen!!!! En ik wandel gewoon niet lekker als het huis niet aan kant is, of als er nog het een en ander moet gebeuren als ik weer thuis ben. Ik wil gewoon lekker met een leeg hoofd de berg op kunnen en bij terugkomst hier of ergens anders een bak koffie misschien...oe, ik heb er echt zo'n zin in!! Mijn lichaam geeft het ook al aan ben ik bang...nadat ik afgelopen weekend een dag geslapen heb en dus veel gelegen heb, in de vakantie weinig beweging gehad heb, beginnen mijn onderrug en heupen te protesteren. Tjonge, ik lijk wel een oud wijf! Hahaha, maar ik denk echt dat het daaraan ligt! Goed dus, dat het ritme weer komt van alledag!

Gisteren heb ik de ramen van de woonkamer beneden zo goed en kwaad als het ging, schoongemaakt...maar ja, daar val je momenteel nog van de regen in de drup! Erik had alle beschermkapjes van de scharnieren gehaald, omdat die nog van de vorige bewoners uit, helemaal onder het verf zaten, die heb ik dus in een emmertje sop laten weken en in de middag schoongemaakt. Toen eerst maar het grove stuifsel van de ramen geveegd met een handstoffer...maar omdat de vensterbanken en zijkanten nog ontbreken, blijft daar ook extra veel stof en smeer hangen...alles op de vloer gekieperd. Toen de vloer maar eerst 'even' aangeveegd, te weten dat er nog van het uitbreken en slijpen veel stof, stuifsel, gruis e.d. ligt. Steeds moet er dan ook ergens nog gebikt worden of ietsje meer weggeslepen...de rommel blijft dus, ook al veegt Erik telkens de vloer weer aan. Overal lag nog gereedschap, vuilniszakken met troep, een workmate midden in de kamer en meer...dus toch ook maar tussendoor wat opruimen en verder vegen, met eer van m'n werk! De ramen met water en doek schoongepoetst en daarna emmer vol laten lopen om de rest van het stuifsel enigszins van de vloer te dweilen...nou ja, bouwstof hè...ACHT emmers later, zag het er enigszins toonbaar uit, ook al was het nog een witte aanblik op de vloer, het was vele malen beter.
Zo langzamerhand kan ik ook weer wat meer doen en zal ik er ook geregeld weer een handje helpen.

Zojuist even een planning gemaakt met dingen die nog per sé beneden gedaan moeten worden, de gang die we nog willen schuren en witten en het appartement een aantal bijwerkpunten die gedaan moeten worden, het terugverhuizen naar beneden...tot aan de gasten die eind februari komen...ach, een stok achter de deur is wel eens prettig!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

heerlijk om weer lekker te wandelen,geniet ervan,en succes met alles op tijd klaar te krijgen

liefs yvonne

Anoniem zei

Ja, jammer he, dat je lichaam 1 geheel is zo af en toe. Ik merk het ook nu ik rustiger aan moet doen vanwege mijn ribben, krijg ik acuut pijn in mijn knie en bekken omdat ik te weinig beweeg. Rust roest.... het is echt zo...

Succes met klussen!

Groetjes Corine