dinsdag 7 januari 2014

Gewone leven!

Het gewone leven is weer begonnen...de veertien vakantiedagen zijn alweer om! Heiligabend, Kerst, Thijs zijn verjaardag, Oudjaar en Nieuwjaar...allen zijn ze de revue alweer gepasseerd! Bij de meeste mensen zal de voorraadkast weer normale proportie's aannemen, net als de koelkast en de diepvries...net als bij ons en ik vind het helemaal niet erg!

De jongens zijn vanmorgen in elk geval vrolijk opgestaan en onder veel lawaai hebben ze zich gewassen en aangekleed, Jordy heeft geholpen met tafel dekken en Luuk heeft Thijs voorgelezen :-) , tjonge, zal de kerst dan echt wat goeds hebben nagelaten?
Erik moest er vanmorgen ook weer op tijd uit, dat is wel weer even wennen! Weer naar zijn werk en dan afwachten wat het daar de komende weken brengt... nou ja, afwachten niet helemaal natuurlijk, Erik wil meer duidelijkheid. Het bedrijf mag hem namelijk volgens het bureau waar hij voor werkt, na vier maanden overnemen, maar volgens de chef van het werk mag dat al na drie maanden... deze week werkt Erik er drie maanden, maar Eriks gevoel is er nog dubbel... een beetje terugdenkende aan de afgelopen drie maanden, met al die overuren die gemaakt zijn en dan aan het einde van de maand een diepe teleurstelling krijgen als je het loonbriefje krijgt...dat is niet leuk, vier dagen in de week bijna 12 uur van huis en dan dat...eens afwachten wat het bedrijf ermee doet, als ze Erik werkelijk over willen nemen.

Ik zal dan nu eindelijk ook weer even een paar beelden laten zien van beneden:

hieronder: de muur is al behoorlijk glad gemaakt, maar nog niet klaar, het rookkanaal
daar is Erik nog mee bezig, die moest helemaal opnieuw 'gekant' worden...
ook zie je verschillende stroompunten die er nog niet waren!

hieronder: het kleine muurtje rechts is redelijk glad gemaakt al, 
de verwarmingsbuizen zijn in de muur geslepen, de oude zitten er nog,
nadat de buizen goed aangesloten zijn, kunnen de oude weg...
en ook hier zie je verschillende stroompunten die er niet waren.

hieronder: al het voorbereidende werk om de verwarmingsbuizen in de muur
te zetten is gedaan...


de twee kozijnen in de woonkamer worden nog opnieuw gekant, zodat ook dat allemaal aangesmeerd kan worden. Dit weekend wil Erik de verwarmingsbuizen aansluiten, daarvoor zal al het water van alle radiatoren in huis eraf moeten! Het moet toch een keer gebeuren en het zal ook klaar moeten zijn, voordat wij er weer onze intrek in nemen...
Wij verwachten eind januari er weer voorlopig onze intrek in te nemen, het zal dan nog bij lange na niet klaar zijn, maar het meeste smeerwerk zal dan al wel gedaan zijn...en dan is het weer verder sparen, zodat we hopelijk na het zomerseizoen met de keuken kunnen beginnen...

Gelukkig ziet het seizoen er wat gasten betreft al aardig goed uit! We zijn redelijk verbaasd over het aantal boekingen die al gedaan zijn!! Mensen die ook voor een tweede keer terugkomen...wat een compliment! Wij zijn trots!! En ìk ben trots...op Erik!!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fijn voor jullie! Groetjes uit Vreden

huis tjokvol zei

wauwieee alle lof voor erik,ja daar mag je zeker trots op zijn, op zo,n kerel,ik hoop echt voor hem dat hij daar voor vast mag gaan werken,succes

liefs yvonne

Liesbeth zei

Tof hoe de werken vorderen bij jullie! En veel succes voor Erik...

Liefs,
Liesbeth

Anoniem zei

Hoi Karin,

Wrijf het er even in dat je getrouwd bent met een Elektriker ;). Kijk alle extra stroompuntjes.

Maar het ziet er nu al goed uit hoor.

Inderdaad super als mensen gewoon voor de tweede keer terug gaan komen. Als ze blijven komen, kom je straks nog in de krant als je gasten geëerd gaan worden.

Groetjes Corine