zaterdag 11 januari 2014

Vruchtbare dag!

Dat was weer een vruchtbaar dagje!
Erik is vanmorgen begonnen met de voorbereidingen om beneden de verwarmingsbuizen te kunnen 'omzetten'. Daarvoor moest er gesoldeerd worden, goed nagedacht worden, alle materialen klaargelegd worden en tegen de middag kon dan de kachel uitgezet worden en alle water uit de radiatoren...
als 'noodverwarming' had Erik ons campinggastel van zolder gehaald en in de keuken op de campingtafel gezet en in de woonkamer een kleine elektrokachel van Eriks ouders. Toen kon het slijpen van de oude buizen beginnen en vervolgens de aansluitingen via de nieuwe allemaal goed gesoldeerd worden, een hele klus, want Erik is er tot aan het avondeten mee bezig geweest...maar het is klaar, het water kon er weer op en de kachel doet zijn werk weer! Wij hebben het goed warm kunnen houden met de noodoplossing, het scheelde ook heel erg, dat het buiten ruimschoots boven nul graden is! Tot op heden is er nergens een lekkage te ontdekken in elk geval! Het blijft wel een poosje nog allemaal 'open', om het goed te kunnen controleren. Het is Erik gelukt om echt alle leidingen in de muur te verwerken, zelfs de verwarmingsbuizen in de woonkamer, waarvan we eerst dachten ze later te moeten wegwerken in een koof!! Niet nodig dus, straks is alles uit het zicht en zal het helemaal in de wanden verwerkt zijn!! Super!

Zelf ben ik vanmorgen begonnen met een was aanzetten en daarna in de woonkamer beneden langs het hele plafond, maar dan ook echt óp het plafond, een strook behang weg te halen. De vorige bewoners zijn ooit eens begonnen met een muurverf, een roze, waar een wit kronkeltje op geschilderd was...vervolgens is daarover het bekende dikke, cremekleurige met een bruin werkje, behang geplakt. Alleen is dit behang niet alleen over de muren gedaan, maar ook door de ''ronde hoeken'' tot zo'n 25cm het plafond op...toen een ''mooi'' plintje op het plafond en de rest van het plafond waren donkerbruine platen...misschien kunnen jullie je er nu een voorstelling bij maken... maar fijn, dat rottige stukje 25cm behang rondom de hele woonkamer is nu weg!
Daarna heb ik met de jongens een paar boodschappen bij de winkel in het dorp gedaan en toen was het alweer tijd voor middageten! De wekelijkse zes broden de vriezer in gesneden en later in de middag de jongens alledrie met de tondeuse over het hoofd gesjeesd :-).
Toen Erik nog weer even geholpen met het ontluchten van alle radiatoren en het was alweer tijd voor het avondeten!
De dag is om, er is weer een redelijke hoeveelheid werk verzet en nu gaan we weekend vieren!! Met morgen een uitje :-), daarvan hoop ik jullie later hele mooie plaatjes te kunnen laten zien...

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat is inderdaad een hele klus geweest ,met een mooi eindresultaat .Klasse !!!
En voor morgen een hele mooie dag gewenst ..........
Liefs Pa en Ma.....