maandag 4 juli 2011

Visjes, Jordy en Baustellen

Gisteren is het niet zo goed gegaan met visjes vangen...ze hebben alleen een soort van waterslakken gevonden...ach, ze zijn daarna lekker naar de speeltuin gegaan en hebben zich daar heerlijk vermaakt. In die tijd heb ik een aantal dikke truien van zolder opgezocht voor de kids, die ze vervolgens hebben gepast. We nemen namelijk wel een paar dikke truien mee, we zitten met de vakantie tenslotte op 1500m hoogte, dus de temperatuur zal daar niet de hele dag 'aangenaam' zijn! Ook voor de nacht voor alledrie een winterpyama gepakt...het is wel lastig omdat je totaal niet weet wat je op die hoogte in een Almhut moet verwachten!

Voor Jordy zijn de laatste schooldagen aangebroken...hij kijkt er ontzettend naar uit, om EINDELIJK vakantie te hebben. Hij heeft geen zin meer, geen zin in huiswerk (de juf heeft al gezegd dat dat ook niet meer komt deze dagen), geen zin meer in het gesleep met die enorme schooltas, geen zin meer om te zitten in de klas. Hij is moe, afwezig....kortom: zwaar aan vakantie toe!! De juf heeft gezegd dat ze vandaag en morgen nog wel iets zullen doen, maar ook naar een speeltuin zullen gaan en/of naar het bos, in elk geval een aantal leuke dingen staan gepland! Woensdag de uitreiking van zijn Zeugnis en dan: VAKANTIE!
Jordy vindt het ook erg leuk dat hij eerder vakantie krijgt dan Luuk en Thijs en dat pepert hij de beide heren goed in, hahaha!

Gisterenavond boven de Autobahn-kaart gehangen, bekijken hoe we dit jaar willen gaan rijden. Vorig jaar zijn we via Frankfurt gegaan, is op zich goed gegaan, wel veel Baustellen, maar toen waren we een maand eerder op pad dan dit jaar. Ik heb een site gevonden waar alle BAUSTELLEN (klik op deze link) vermeld staan, je kunt er per Autobahnnummer zoeken.
Wij hebben besloten om dit jaar via Kassel te gaan, we hebben al eens eerder via Kassel gereden, lang geleden, maar ik kan me niet echt herinneren dat dit tegengevallen is. Vandaar dat we het weer eens willen proberen. Het aantal Baustellen is op deze route aanzienlijk minder...hopelijk blijft dat zo en denkt niet iedereen hetzelfde, hahaha! Ach en vanaf Würzburg rijden we dan gewoon weer de route van vorig jaar!

Geen opmerkingen: