woensdag 15 februari 2012

Asbest en Annenheim

Luuk is vandaag, na twee dagen thuis, weer naar school gegaan. Hij hoest nog wel, maar er zit verbetering in en hij wilde zóóó graag weer....nou ja, samen met Thijs heb ik hem vanmorgen weggebracht. Jordy is een dagje vrij wegens Fortbildung van de leraren.

Gisteravond heb ik Erik het huis (zie blog van gisteren) laten zien. Hij was eigenlijk ietsje minder gecharmeerd dan ik, maar goed, we zijn natuurlijk niet hetzelfde. Aan de foto's te zien, had hij het idee, dat het huis al een flink aantal jaren oud was...dat is op zich niet zo erg, maar wat hem wel gelijk opviel was, dat er bij de beschrijving: ''Welleterniteindeckung'' stond... wat dus inhoud dat er een asbest-golfplaten-dak op zit...dat is natuurlijk dan weer minder! Het zou voor ons beiden geen optie zijn om zo'n dak erop te laten zitten, dus dan zal je al beginnen met een nieuw dak...en als je één keer met een dak aan het trekken bent, komt er vast nog meer bij. De keuken die op de foto te zien is, is heel netjes (vind ik), maar het is wel de keuken die er in het bovenhuis in zit...waarom hebben ze de keuken beneden niet op de foto gezet? Het huis is op leeftijd, hoe zit het dan met de installatie's die erin zitten... Nou ja, genoeg redenen gevonden, om nu niet meer met een 'heel-erg-baal'-gevoel te zitten...en het was ook nog eens boven ons budget...ook niet onbelangrijk lijkt mij.

We hebben ook weer een berichtje gekregen van Twan, de meneer waarover ik eerder heb geschreven, maar toen nog niet bij naam heb genoemd (eerst netjes gevraagd of dit mocht). Hij helpt met het zoeken naar een woning voor ons. Hij heeft iets gevonden, wat nog eerst helemaal verbouwd gaat worden en vervolgens verhuurd wordt. Het huis staat in Annenheim. Het zou alleen pas in de herfst klaar zijn...maar goed, hij is bereid om meer informatie erover te krijgen, als wij er belang bij zouden hebben. Voor ons zou het geen probleem zijn, als het nog niet helemaal klaar zou zijn...haha, wij zijn best wel wat gewend, wat dat betreft! Misschien zouden we zelfs kunnen helpen met de laatste werkzaamheden, maar ja, voor de meneer, waar dit huis van is, is er ook nog veel onduidelijkheid, zoals een toekomstige huurprijs bijvoorbeeld en (zoals ik heb begrepen) is er met de verbouwing nog niet begonnen, dus zal het voorlopig ook onduidelijk blijven, wanneer het af zou zijn. We kunnen er nog over nadenken en zoals Twan al schreef, dit bijvoorbeeld achter de hand houden...

Geen opmerkingen: