donderdag 13 februari 2014

Spaziergang

Vanmorgen was het in huis stormachtig...vandaar dat we maar een flinke wandeling hebben gemaakt! Het was heerlijk buiten, het zonnetje scheen eindelijk weer aan de hemel! Ik had gelijk vanmorgen al bedacht om te gaan wandelen, dus voor het ontbijt had ik al het een en ander bij elkaar gepakt. De jongens wilden per se ieder zijn eigen rugzak met drinken en wat lekkers, dus dat scheelde mij weer :-)
Ik had geen idee hoe ver of we zouden kunnen komen in de sneeuw, maar het ging prima! We zijn wel het beginstukje iets anders gelopen, wat meer door het dorp en wat later via de Forstweg de Erzberg op. Het scheelt dat die weg sneeuwvrij gemaakt was èn dat de weg naar de Drachenbrunnen zelfs helemaal met de sneeuwfrees vrijgemaakt wordt!! We kwamen toevallig op onze heenweg de meneer tegen, die er net weer even overheen geweest was. Ook passeerden tijdens onze Jausenpauze een ouder stel, waarvan ik de man al eens eerder tegengekomen ben. Na een klein praatje liepen zij door en wij vervolgden wat later onze weg weer.

Hier gaan we net op pad, dit is nog
op de promenade:

de Jausenpauze:

hier kun je goed zien, dat de sneeuwfrees ons
net voor is geweest, nog helemaal een strak pad!
Het is een flink eindje naar de Drachenbrunnen, dus
die meneer heeft er dan ook een flinke kluif aan gehad:


En weet je wat het leuke is? Het oudere stel dat we tegenkwamen, bleken de eigenaren van de Markusstol te zijn! De Markusstol zit bij de Drachenbrunnen en die mensen zaten daar al heerlijk van de zon te genieten op een ligstoel. De meneer zag ons aankomen, kwam snel overeind, liep naar ons toe en vroeg of wij een kijkje in de stol wilden nemen!! Nou ja, euh...ik ben van de Schrämmstollen (zoals deze genoemd wordt) geen fan...ze zijn megasmal en ontzettend laag...niets voor mij, want je kunt je er niet in omkeren! Maar ik wist dat Luuk en Thijs er in elk geval voor zouden zijn te porren en inderdaad, zij wilden er wel in, Jordy weigerde vriendelijk...om dezelfde reden als ik! De meneer liep mee naar de ingang van de Stol en opende het hek. Luuk en Thijs mochten erin lopen, tot zover de verlichting ging, een meter of 20. Helemaal vol trots liepen ze erin en kwamen daarna netjes weer teruglopen, wat een geluk!! We hebben al vaak voor het hekje staan kijken en nu dit!!De meneer had voor ons zelfs al een aantal ligstoelen uitgeklapt en voorzien van matjes voor de warmte!! Zo vriendelijk! De meneer was ook wel in voor een praatje. We hebben elkaar al eens eerder gezien, maar verder dan een naam zijn we toen niet gekomen, want het was tijdens onze vrijdagwandeling. Hij wist natuurlijk al (niet van mij in elk geval) dat wij in het ehemalige Florianhuis wonen...en nadat ik vroeg of hij ook in de Stollen gewerkt had, bleek dit niet het geval, maar...hij is meer dan 20 jaar de collega geweest van de oud-eigenaar van ons huis!! En zo hebben we nog even lekker in het zonnetje zitten kletsenen toen stond de meneer op, nam zijn sneeuwschep, klom het heuveltje op en begon te graven en te bouwen...de jongens, nieuwsgierig geworden, gingen kijken en wat bleek? De meneer was aan een sneeuwpop begonnen!! En alleen even voor de duidelijkheid...dit is de meneer waarover ik het eerder in mijn blog gehad heb, dit is die man, die 80 jaar is...


De jongens hebben geholpen en begonnen vervolgens zelf ook te bouwen, nou ja, Thijs hield het bij kijken, maar goed:

De sneeuwpop van de meneer is klaar:

De sneeuwkat van Luuk:

en de sneeuwpop van Jordy...die begon al een te
smelten tijdens het bouwen, dus voor de foto heb
ik een arm er snel even weer aangeplakt:

De meneer maakte van ons ook een paar foto's en vroeg of wij internet hebben...hihihi, een man van 80 vraagt dat dus aan ons! Aangezien wij beiden niets te schrijven bij ons hadden, konden we geen emailadres opschrijven, maar ietsje later schoot de man alweer overeind, graaide in zijn fototas en kwam daar met een visitekaartje!! Inmiddels heb ik de meneer vanavond een mail gestuurd met een paar foto's voor hem en als het goed is, krijg ik dan ook de foto's voor ons toegestuurd!

En zo is onze donderdag dus ook alweer voorbij!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo allemaal.Wat een mooie wandeling met mooie fotos en een nog vlotte man voor 80 jaar,Lekkere wandeling in de sneeuw,hier nog niets alleen regen,maar ja verschil moet er wezen.Marijke.