dinsdag 11 februari 2014

Niet wakker

De tweede vakantiedag van de jongens alweer! Gisteren hebben ze zich best goed vermaakt moet ik zeggen! Zelf wilde ik nog even het trapgat uitvegen...ahum, daar was natuurlijk geschuurd...tjemig zeg, wat een bende! Ik stapte er met mijn gewone kleren in, dat had ik beter niet kunnen doen! Onderaan de trap, was ik net zo wit, als dat de vloer nog was na het vegen!! Maar goed, doordat ik dus bij de voordeur was, heb ik Luuk en Thijs gevraagd (om ze enigszins in zicht te hebben :-) ) om een pad naar de komposthoop te maken... Erik had ze dat min of meer voor de grap gevraagd, maar ze hadden op de eerste ochtend eigenlijk al vlot last van verveling....dus dan gelijk maar beginnen! Hahaha!! Ze zijn met z'n twee een meter of vijf gekomen....nog héééél wat meters te gaan nog dus! Handig voor al de uurtjes verveling.
Jordy was binnen aan het verfen. In de middag is Jordy naar een vriendje gelopen, om voorbereidingen te treffen voor het Referat wat ze moeten houden. Een Referat is een spreekbeurt! Luuk is meegelopen met Jordy, om onderweg bij zijn vriendje aan te bellen, maar helaas, die was niet thuis, dus Luuk kwam Thijs en mij tegemoet lopen, onderweg naar de winkel.

Vanochtend stond onze wekker op 5.45u. Het zou namelijk afgelopen nacht flink gaan sneeuwen, wat gisterenavond al begon. Erik heeft eerst even gekeken of het de moeite waard zou zijn om het te schuiven en kwam mij melden dat er ongeveer 10cm lag...ik ben er dus maar mee uitgegaan en in mijn skipak getogen, toen ik bij Erik buiten kwam, zei hij gelijk: ''Sorry, ik was niet goed wakker...er ligt iets meer!'' Een goede 20cm lag er inderdaad op het oprit! We hebben er inmiddels na al die keren, wel een aardig systeem in gekregen. Eerst worden de twee bandensporen tot aan de straat vrij gemaakt, dan de bocht die we moeten maken om het oprit op of af te komen en bij nog meer energie, beginnen we aan de rest. Erik heeft nog even geholpen en is zich toen gaan wassen. Ik heb nog even doorgedaan en ben toen naar binnen gegaan om gezamenlijk een bak koffie te drinken en vervolgens weer met Erik mee naar buiten. Erik naar het werk en ik het oprit verder schoonmaken, want er werd iets later regen voorspelt en ik had geen zin om een loodzwaar pak sneeuw van het oprit te moeten halen! De gemeente was alleen nog niet geweest...dus het werd even spannend of Erik überhaupt weg kon komen! Het weggetje omlaag ging nog, maar de weg naar de grote straat toe werd lastig, twee keer heeft Erik een poging gedaan en bij de derde keer in de achteruit stapte Erik uit en riep of ik met twee sneeuwschuiven kon komen...en zo stonden we vanochtend nog vóór 6.30u een opgeschoven sneeuwrichel bij bocht van de grote straat naar het kleinere weggetje vrij te scheppen en daarna kon Erik wel wegkomen...ach, we kennen inmiddels wel wat :-)
Ik heb het oprit verder schoongemaakt en de trap naar de voordeur nog vrijgeschept en ben toen naar binnen gegaan. De jongens waren ook al wakker geworden, dus die mochten er ook wel uitkomen, het was alleen nog een beetje vroeg voor de vakantie, 7.10u! Ze moesten nog douchen, dus allemaal achter elkaar aan en vóór 8.00u waren we allemaal gedoucht klaar voor de dag!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

zo he dat is vroeg,dan duurt de dag wel lang of niet?vooral ze zich vervelen,maarre het houd niet op met die sneeuw bij jullie he?
succes verder

liefs yvonne