zondag 29 juli 2012

Afscheid en Welkom

Opa en oma zijn vanmorgen rond 9.30u weer aan de terugreis begonnen...dit keer een ander afscheid dan 4 weken geleden, want nu weten we niet precies wanneer we ze weer 'in het echt' zullen zien...Oma ziet tegen de reis op, maar ze is er wel aan toe om naar huis te gaan, het is voor haar behoorlijk slopend om de hele dag kinderen om zich heen te hebben, ook al trekt ze zich af en toe terug...ze kwam al moe aan, vorige week en ze gaat nu ook weer moe naar huis. We zijn heel blij dat Eriks ouders hier zijn geweest, ze hebben alles met eigen ogen gezien en weten nu waarover we praten...het was gezellig, af en toe chaotisch, maar wel fijn...Eriks vader heeft toch nog de dakkapel een heel eind heen gekregen, helemaal afgekrabt, geschuurd en bijna helemaal af met het beitsen, dus hij gaat ook met een redelijk 'voldaan' gevoel weer huiswaarts!
Gisteren hebben alle heren, terwijl Eriks moeder sliep en ik thuis was, een eindje gelopen naar de overkant, een klein stukje de berg opgegaan en daar hebben ze zich heerlijk kunnen vermaken met het bergwater, een bruggetje en een lekker stuk ongerepte natuur...

Tegen 7.10u vanmorgen kregen we een sms, van mijn broer en zijn gezin, of we een uur later de koffie klaar konden hebben, ze waren nog wat vroeg om naar het vakantieadres te gaan! Natuurlijk hebben we de koffie dan klaar!
Dus iedereen gewassen, Eriks vader de bus aan het inpakken, Eriks moeder al in de zenuwen voor de reis, ontbijten, koffie zetten en rond 8.15u/8.30u kwamen daar René, Wendy, Mandy, Maud en Mike aan!
De laatste spullen in de bus gedaan, Eriks moeder er in, toen de grote sta-op-stoel erin en voor Eriks ouders kon de terugreis beginnen....uitgezwaaid door tien man sterk!

René en Wendy hebben een kop koffie gedronken, rondgekeken, we hebben gekletst en toen werd het voor hen ook tijd om naar het vakantieadres te gaan, na een hele nacht in de auto te hebben gezeten!
Tegen 10.30u zijn ze op weg gegaan voor de laatste kilometers naar het vakantieadres!

En zo, is het dus op zondagochtend, al behoorlijk chaotisch, maar heel gezellig geweest!

Met Eriks oma gaat het niet zo heel best...vrijdagmiddag is ze geopereerd en eerst leek alles prima, ze was wat lacherig, maar ze zat heerlijk een boterham te eten in haar bed! Waarschijnlijk kwam dat van de medicijnen. Gisterenavond belde Eriks broer op om te zeggen dat hij net bij opoe is geweest en dat ze bijna de hele dag geslapen heeft en dat ze grauw ziet...tja, ze is natuurlijk wel 90 jaar...een operatie is niet niets op die leeftijd....afwachten dus hoe het verder verloopt, maar Eriks ouders komen dus meteen in een hele rare situatie thuis morgen...

Geen opmerkingen: