zaterdag 30 augustus 2014

Vogelvlucht

En het is alweer zaterdag! De dagen vliegen echt voorbij zeg... Ik zal de week een beetje in vogelvlucht beschrijven:
Begin van de week heb ik gelijk de daad bij het woord gevoegd en mijn donatie overgemaakt aan de ALS-stichting in Oostenrijk. Het blijft maar doorgaan die ''gekte'', ondanks verschillende oproepen van mensen in verschillende landen om ermee te stoppen. Ze hebben wel bereikt, dat bijna iedereen nu weet wat ALS is, wat het inhoud en wat de ziekte betekend...dat is natuurlijk een mooi bereikt resultaat.

Afgelopen woensdag is de Etagenheizung opgehaald! Oeps...wat een zwaar ding zeg...ik had de meneer een sms gestuurd, dat hij de Heizung in elk geval niet in zijn auto kon vervoeren (wat hij van plan was) en dat hij ook niet alleen kon komen, maar hulp mee zou nemen. Gelukkig luisterde de meneer en hij informeerde bij zijn installateur en die gaf hetzelfde aan: een loodzwaar apparaat, van ongeveer 150kg... vandaar dus dat hij met een auto met aanhanger kwam en maar liefst met z'n drieën. Samen met Erik probeerden ze ieder een kant van de Heizung op te pakken en in de aanhanger te tillen, maar dat werkte niet, ze stonden elkaar in de weg, uiteindelijk na enige creativiteit is het gelukt om 'm in de aanhanger te zetten en wij zijn de Etagenheizung kwijt!

Het weer heeft zich gelukkig nog even van zijn zomerse kant laten zien! We hebben nu alweer een aantal dagen warm tot heet weer gehad, lekker in de korte broeken en t-shirts kunnen lopen, weer de maaltijden op het balkon kunnen nuttigen, de wassen hebben weer lekker kunnen wapperen in de zon en we zijn allemaal zelfs weer bijgekleurd...heerlijk!!

De jongens vermaken zich steeds moeilijker. Het is echt tijd dat de school weer begint. Er wordt geregeld wat huiswerk gemaakt, er wordt gespeeld met vriendjes, Luuk heeft gelogeerd bij een vriendje, ze spelen met de kinderen van onze gasten, maar toch, zodra er even niks is, dan vervelen ze zich. Gisterenochtend hebben ze van mij de opdracht gekregen om de fietsen te poetsen. Om ze niet alleen hun gang te hoeven laten gaan, heb ik mijn fiets ook onderhanden genomen, wat ook hoognodig tijd werd. Vandaar dus dat we met ons vieren op het oprit stonden, fietsen boenen. Ik heb de fietsen stuk voor stuk op de kop gezet, zodat echt de hele fietsen goed schoongemaakt werden, af en toe heb ik een handje geholpen, de velgen goed gepoetst etc.
Erik heeft later de kettingen schoongemaakt en ingespoten met één of andere olie, de fietsen kunnen er dus weer tegen en de ochtend schoot voor de jongens als een mooi eind op.

Erik kwam gisteren mooi op tijd terug en na het gezamenlijke middageten ben ik naar Villach gegaan voor de grote boodschappen. Erik heeft in die tijd gras gemaaid en het zwembad leeg laten lopen...

Vanmorgen hoefde ik dus lekker niet weg en we zijn lekker rustig opgestart! Het zwembad heeft er vandaag aan moeten geloven, het is schoon gemaakt en gedroogd in de zon en inmiddels ligt het alweer opgeruimd in de kelder, want ook al hebben we nog een paar dagen mogen genieten van het mooie weer, de vooruitzichten zijn niet echt meer om in het zwembad te springen...helaas. De laatste weken is het toch al erg weinig tot niet gebruikt, omdat het simpelweg te vaak bewolkt was, te koud was, teveel wind was... ze hebben er deze week nog net twee keer in kunnen spelen en nu is het opgeruimd. Kan de grond eronder misschien nog even herstellen...

Verder heeft Erik vandaag weer de grote helling gemaaid. Aangezien er regen voorspelt werd, ben ik gelijk erna met de bladhark in de weer gegaan om de helling schoon te maken. Bij elkaar zijn er drie overvolle kruiwagens gras vanaf gekomen!! Eer van je werk dus! Haha, waar de regen eigenlijk al voor rond de middag voorspeld werd, is het nu (20.00u) nog steeds droog en aangenaam buiten! Ik heb verder tussendoor nog de helling achter het huis onderhouden. Het onkruid er weer eens verwijderd, de helling geharkt en de niet aangeslagen stekjes van de bodembedekker verwijderd. Gelukkig begint het nu toch wel vorm te krijgen en zijn er heel veel stekjes aangegaan! Ben heel benieuwd en ik hoop natuurlijk dat ze de winter zullen overleven...

Tja, de tuin en het zwembadje hebben zoveel tijd in beslag genomen, dat Erik niet eens aan de schoorsteen toe is gekomen...er moet een nieuw gat in komen voor de nieuwe Kaminofen! Dat gaat dan misschien morgen nog gebeuren en anders komende week. We gaan de nieuwe haard wel op de plek zetten, ook al is de rest eromheen nog helemaal niet klaar. Nu de Etagenheizung weg is, willen we natuurlijk niet volledig van de olie afhankelijk zijn! Vandaar dus, dat we de haard wel op de plek zetten, zodat we op hout kunnen gaan stoken als het nodig is.

1 opmerking:

huis tjokvol zei

Wat een druk weekje,wanneer moeten ze weer naar school dan ?ja als het weer niet mee werkt vervelen ze zich snel dan he,dan is het fijn als ze weer naar school kunnen😃 ,hier word de komen de week prachtig weer voorspelt heerlijk.👍