dinsdag 24 december 2013

Heiligabend...

Heiligabend alweer...en dan is het niet zoals vele nu denken alleen een Abend...nee, in Oostenrijk wordt Heiligabend de hele dag, de 24e december genoemd! Menig Oostenrijker heeft gisteren dan ook een poetsdag gehad...en het optuigen van een kerstboom...en het voorbereiden van liflafjes-eten...op de radio werd het zelfs nog vernoemd, dat menig vrouw blij is, als de kerst voorbij is...hihihi!!
Hier is alles gewoon net een beetje anders verlopen!

Erik is dus ook vrij en vandaar dat we gisterenochtend met ons allen even naar Nötsch zijn gegaan, nog even langs de autogarage, daar hadden ze de laatste keer vergeten een stempel te zetten, even langs een supermarkt waar Erik nog een kleine tegoedbon van gekregen had en de auto aftanken èn een vignet halen!
Vervolgens in huis is Erik aan het klussen geslagen. Het gaat inmiddels al wel weer wat beter met Erik, door de sprays, bruistabletten en af en toe een paracetamol...
Zelf heb ik gisteren alvast het eten van vandaag voorbereid...niks geen luxe broodmaaltijd of gourmet of fondue voor vandaag, nee, ik heb gisteren chili voorbereid! Hahaha, chili op zijn Oostenrijks, wat dunner (meer soep-achtig) dan de Nederlander gewend is en dan met wat afgebakken broodjes erbij.

Onze Heiligabend is dan ook anders verlopen dan menig Oostenrijker het zou aanpakken! Vanmorgen is Erik nog weer aan het klussen geweest en ik heb de badkamer gepoetst, stof gezogen, de Nudelsalat voor de 1e Kerstdag, bij het gourmetten, klaargemaakt zodat deze nog even lekker kan doortrekken en daarna nog een gevulde speculaas gebakken, met het spijs wat ik zondag klaar heb gemaakt!
Tussendoor nog wat gesnaaid en toen opgefrist en naar de kerk gelopen voor de kinderdienst. Net als vorig jaar was er weer een Krippenspiel voorbereid door kindjes (onze kids wilden dit keer niet mee doen...niet zo erg :-) ). Na de dienst weer naar huis gelopen, het was inmiddels donker geworden waardoor de spanning nog meer steeg...want de jongens waren zenuwachtig...of het Christkindl wel geweest zou zijn!! Bij thuiskomst moest iedereen op elkaar wachten voordat we naar binnen konden en in de woonkamer aangekomen....lagen er allemaal pakjes!!!!! Jubelstemming in huis!! Eerst nog even geduld bewaren en wat te drinken klaargemaakt, koffie gezet, lekkere dingen in schaaltjes gedaan, kaarsjes aan, kerst-cd opgezet en toen mocht eindelijk het eerste cadeau gepakt worden!
Iedereen helemaal blij met de cadeau's!! Van een perforator tot een trui, van een Nintendospel tot Knabberstangen voor de konijnen, van een Monopolyspel tot chocolade, van ruitensproeispul tot lego, van een modelauto tot een schilderposter van een trein....de jongens en natuurlijk Erik en ik, waren echt blij en de jongens bedankten hardop, uit zichzelf, het Christkindl... een geslaagde Heiligabend!

Morgen doen we lekker rustig aan, spelen met de nieuwe spullen van de jongens, eten, drinken, gourmetten en misschien zo links en rechts nog wat spulletjes bij elkaar pakken...want op de 2e Kerstdag zullen we in de avond vertrekken naar Nederland. De konijnen gaan uit logeren en op het huis wordt opgepast...

1 opmerking:

huis tjokvol zei

fijne tijd hier in nederland samen met je familie.

liefs yvonne