zaterdag 28 december 2013

Nederland

Daar ben ik dan weer vanuit Nederland!
Waar we eerst in de avond rond de klok van acht wilden vertrekken op de tweede kerstdag, zijn we eerder vertrokken. Eerste kerstdag kregen we in de avond een Whatsapp van mijn vader, er werd veel sneeuw voorspelt in de alpen, als we konden, het liefst eerder vertrekken, misschien nog wel die avond... tja, dat werkt natuurlijk niet! De kinderen lagen net gedoucht en wel in bed, we hadden alle overblijfselen van het gourmetten in de koelkast gezet om er de tweede kerstdag weer een samengestelde maaltijd van te kunnen bereiden, de konijnen moesten nog weggebracht worden, de laatste spullen gepakt, er draaide nog een was... toch heb ik zelf de weersberichten ook nog even nagekeken en Mieke uit de Steiermark gevraagd naar de weersberichten die zij altijd volgen en van zowel mezelf als de weersberichten die Mieke doorgaf, bleek inderdaad dat er in Oostenrijk zowel overdag sneeuw kon vallen en plaatselijk ook veel maar vooral ook, dat het bij München in de avond vanaf een uur of zeven erg slecht weer zou worden...tja, we hadden nog een hele nacht voor ons, misschien zouden de berichten anders worden na de nacht en konden we alsnog vertrekken in de avond...
Toch hebben we nog wel het een en ander gedaan, de koelkast opgeruimd, ik heb de was verder gedaan, nog wat dingen opgeruimd...en dan zouden we na het ontbijt besluiten wanneer we zouden vertrekken. Die nacht hebben we allebei niet zo best geslapen, je ligt er toch over te denken, je wilt jezelf en je gezin niet in problemen brengen onderweg...en zo ben ik er in de nacht nog even uitgegaan en heb de volgende was aangezet, de was uit de wasmachine in de droger gedaan en nog even weer naar de weersberichten gekeken. Toen was het 4.30u in de ochtend en het was nog niets veranderd. Toen we uit bed kwamen, regende het en na het ontbijt ging de regen over in hele dikke vlokken sneeuw...toen was ook Erik overtuigd en besloten we de rest van de voorbereidingen te treffen en te vertrekken wanneer we klaar waren. Uiteindelijk konden we om 12.30u wegrijden.

Gelukkig was de reis heel voorspoedig, wel regen gehad, maar geen sneeuw gelukkig en het was heerlijk rustig, ook in Duitsland, want er reden geen vrachtwagens (bijkomstig voordeel :-) ). We hebben wel het een en ander aan ongelukken gezien en zelfs een auto die aan de andere kant van de autobaan in lichterlaaie stond...veel Blaulicht dus, maar voor ons geen problemen! We hebben netjes onze pauze's gehouden om te eten en te drinken, Erik en ik hebben nog Nudelsalat gegeten die we van de kerstdag over hadden en we konden steeds heerlijk doorrijden, wat ervoor zorgde dat we om 22.45u bij mijn ouders het oprit opkwamen! Nog nooit hebben we de reis zo snel gemaakt!
Wat dan ook wel weer fijn was, was dat ook Erik en ik daardoor gewoon een redelijke nachtrust voor ons hadden...wat we bij het rijden in de nacht niet gehad zouden hebben.

En zo waren we dus op vrijdagochtend redelijk uitgerust van de reis en zijn we na een rustig ontbijt naar Eriks ouders gegaan. De jongens konden daar weer fijn spelen met de eerste "ploeg" neefjes :-) en ook weer bijkletsen met opa en oma!
Na het middageten weer terug naar mijn ouders en werden er net plannen gemaakt om naar de speelgoedwinkel te gaan voor Thijs zijn verjaardagscadeau, toen mijn broer met de volgende "ploeg" nichtjes en neefje aankwamen! Hahaha, weg plannen voor dat moment en de jongens hebben zich weer kunnen vermaken met spelen en wij hebben gezellig koffie gedronken. Nadat mijn broer weg was, zijn mijn ouders alsnog met de jongens naar de speelgoedwinkel gegaan en Erik en ik zijn naar het winkelcentrum gelopen voor wat boodschappen.

Het avondeten was boerenkool!! Hmmmmmm, lekker hoor, als je dat dan zolang niet meer gehad hebt!! Behalve Thijs dan :-) maar die vindt veel niet zo lekker... tijdens het eten kwam daar dan ook nog gezellig mijn andere broer met de derde "ploeg" nichtjes aan! Gelijk na het eten allemaal dus van tafel en spelen!! Leuk hoor, om dat te zien!! In de zomer hebben ze elkaar allemaal met de vakantie's gezien en nu dus weer, na een paar maanden en ze gaan gewoon verder waar ze toen gestopt zijn!! Na een poos spelen moesten dan toch de pyama's aan, want de vermoeidheid van de reis begon wel een beetje zijn tol te eisen...

Vanmorgen zijn alle heren in de auto gestapt naar Duitsland om er vuurwerk te halen :) De jongens vonden het geweldig!! In Oostenrijk kennen ze natuurlijk niet het vuurwerk in die mate en nu staan ze straks zelf ook met echte bommetjes op straat...hihi, voor mij wel bekend, want ik stond eerder ook altijd hele dagen op straat te knallen :-) . Vanmiddag gaan we naar Eriks ouders en zullen we daar warm eten...wel gek hoor, dat je een hele week steeds bij een 'ander' aan tafel zit!! Hahaha, maar ook wel erg lekker!!

En dan is morgen eindelijk Thijs jarig....hij kan al bijna niet meer wachten! De cadeau's liggen al klaar, een paar voorbereidingen zijn getroffen...en dan gaan we morgen met alle neefjes en nichtjes en opa's en oma's naar een speeltuin om Thijs zijn verjaardag te vieren...wij hebben er zijn in!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Welkom in Nederland. Wat een organisatie. Gelukkig alles weer goed gegaan. Fijne dagen bij en met de familie.
Groetjes van Josina.

huis tjokvol zei

geniet van je verblijf in nederland met al je vrienden en familie,hoe lang blijven jullie??

Anoniem zei

Heel veel plezier in Nederland. En een guten Rutsch..... Groetjes van Judith