dinsdag 10 december 2013

Inhaalslag en viering

Nog met een laatste inhaalslag bezig...tjonge zeg, lijkt of het niet ophoudt!! Maar fijn, de was is weggewerkt en gestreken, al ligt er al weer wat voor een volgende...ik ben in elk geval weer bij en dat is fijn!

Fijne reactie's op de blog van gisteren! Over de beslissing om drie maanden niet te gaan verhuren, dank jullie wel!!

De jongens hebben gisteren de opvoering van de eerste ''Djong'' gehad...ik heb het zeker verkeerd geschreven, maar zo spreek je het in elk geval uit! Er was dus de kerstviering van de Taekwondo. Eerst hebben de kinderen van de groep een warming up gedaan en wat laten zien van wat ze geleerd hebben de afgelopen tijd. Toen de volwassenen een warming up en lieten ook wat zien en vervolgens samen hebben ze nog wat laten zien. Daarna hebben de volwassenen een aantal dingen laten zien, hoe het eraan toe gaat, als je een paar banden verder bent...er werden planken door het midden geschopt en zelfs geslagen met de hand...wauw, dat was indrukwekkend om te zien...het gebeurd heel beheerst en in alle stilte, ze concentreren zich op een bepaalde manier en doen bewegingen vooraf om kracht op te bouwen en dan slaan of schoppen ze dus door een flinke plank, hahaha en bij elke schop doken de mensen op de banken helemaal in elkaar! Erg knap in elk geval. Ze hebben steeds tussendoor ook van alles uitgelegd over het waarom en hoe bepaalde bewegingen tot stand zijn gekomen.
Alleen over de verdere verloop van de viering was niets duidelijk, de kinderen komen al weken met steeds andere verhalen in huis. Het bleek dat ze na dit alles nog naar het Kurzentrum zouden gaan om daar wat te drinken in een aparte ruimte...maar wij hadden inmiddels al bijna twee uur gezeten, Thijs had het wel gezien en het was dus al bijna 18.00u, er moest nog gekookt worden... Ik heb netjes de trainers aangesproken en gevraagd of ze een volgende keer een briefje mee kunnen geven over het hoe en wat...ze kunnen niet van kinderen verlangen, dat die een hele waslijst aan informatie thuis goed overbrengen, want de ene moeder wist zelfs helemaal van niets, alleen dat ze iets zouden laten zien en de andere moeder dacht dat we naar het Knappenhaus zouden gaan... maar goed, het was in elk geval interessant om te zien en de jongens vonden het erg leuk om het eindelijk eens aan ons te kunnen laten zien!

Geen opmerkingen: