woensdag 28 mei 2014

Tuin, Palatschinken, Pradamano en uitstapje

Zowaar zit ik weer achter de laptop! Maandagavond heb ik er heel even achter gezeten, maar kon nergens inspiratie vinden om te schrijven...dat gebeurt mij niet snel :-) , maar ik had dan ook aardig de knollen gaar, dus ik heb het scherm weer dichtgeklapt. Gisteren is het er ook niet van gekomen, gewoonweg tijdgebrek en vandaag komt het er dan eindelijk weer van! Gelijk even weer wat administratie weggewerkt en nog wat andere dingen gedaan, buiten kon ik toch niks, want tot een half uur geleden regende het nog flink.

Maandag was een dag met wasgoed, strijken, opruimen, in de tuin nog weer planten poten, maar ook toen begon het te regenen...en al mijn was hing aan de lijn... aan het einde van de middag, samen met Erik nog weer naar buiten in de tuin. Jordy en Luuk waren toen naar de Taekwondo en Thijs ging nog even fietsen. Erik heeft mij boven mijn rotstuintje het gras wat begon te woekeren weggestoken en heeft een begin gemaakt om er wat grotere keien neer te leggen...het ziet er gelijk alweer wat netter uit allemaal! Het is nog niet klaar, want er moeten ook wat planten verpoot worden en als laatste nog wat boomschors er weer bij... Ach, de dag ging zomaar voorbij!

Gisterenochtend, nadat ik Thijs weggebracht had, heb ik pannenkoekenbeslag klaargemaakt en in de koelkast gezet om te laten rusten. Intussen heb ik een was opgevouwen en weer wat opgeruimd en daarna alles klaargezet om pannenkoeken te bakken! Vandaag is namelijk een klas van de basisschool van de Partnergemeente van Bad Bleiberg, bij ons in Bad Bleiberg bij de Volksschule te gast. Het ene jaar gaat Bad Bleiberg met twee Volksschule-klassen (3e en de 4e klas) naar hen toe en het andere jaar komen ze bij ons. Het gaat om de Italiaanse gemeente Pradamano. De twee klassen van ons en de klas van Pradamano inclusief alle volwassenen, worden verzorgd op deze dag...de gemeente regelt broodjes en worstjes voor het middageten, maar het buffet wat ze erbij doen, komt van de ouders... iedereen kon aangeven wat hij of zij kon en of wilde meenemen. Ik had aangegeven dat ik wel Palatschinken (pannenkoeken) wilde bakken. Ze kennen in Oostenrijk alleen maar de naturel versie, dus ik besloot twee andere ''Hollandse'' versies te bakken. Vandaar dat ik een hele lading ham-kaas pannenkoeken en spekpannenkoeken gebakken heb!
Ik heb er gelijk meer gebakken, om ook een schaal mee te kunnen nemen naar de verjaardag van Martina gisterenmiddag.
En zo was de hele ochtend verder al vol gisteren. Om 11.00u had ik alles gebakken, gerold en in stukken gesneden op de schalen liggen en toen ben ik me maar eerst gaan douchen!


Ute is onze taxi geweest, zij heeft ons naar Martina gebracht om zelf wat later te komen. Het was gezellig! Iedereen kwam enigszins versnipperd over de middag, dus niet allemaal tegelijk, wat ook wel eens prettig is om gewoon bij te kunnen kletsen! Ik heb dit keer ook wat beter Martina's huis kunnen bekijken...Martina is vreselijk creatief, heeft een aparte smaak en pakt gewoon van alles aan, of het nu om een badkamer tegelen gaat, een nieuw kozijn inbouwen of het elektrische gedeelte van het huis in orde maken, ze doet het gewoon! Ze heeft ontzettende mooie en aparte details in het huis gemaakt...wauw!
De pannenkoeken werden gisterenmiddag in elk geval op prijs gesteld! Haha, ze dachten dat ik de ham, kaas en spek gewoon in de pannenkoek gerold had! Nee hoor! Ik heb uitgelegd hoe ze gebakken worden en ze vielen in de smaak!

De andere twee schalen heb ik vanmorgen bij de Volksschule afgeleverd.
Het heeft vannacht heel flink geregend en vanmorgen ook nog, dus ik kon wederom de tuin niet in, terwijl er nog een aantal planten wachten om te worden gepoot! Maar goed, voor de stekjes die ik gepoot heb is de regen welkom, hoef ik niet te sproeien! En deze temperatuur is voor de net gepote planten wel wat beter, meer kans op goed aanslaan!

En dan hebben we vanaf vanmiddag lekker een heel lang weekend, ook Erik! Thijs heb ik vrij gegeven van de Kindergarten op vrijdag en Erik had al vrij gevraagd voor de vrijdag. We willen een uitstapje doen in één van deze dagen, we weten alleen nog niet wanneer en waar naar toe, dat is weersafhankelijk.

Volgende week maandag heeft Erik een uitstapje van het werk...nou ja, het is onder het mom van een uitstapje dan...ik vind persoonlijk dat een uitstapje van het werk helemaal niets met het werk te maken moet hebben...maar ze gaan naar een beurs...in München! De baas heeft gelijk een hotelovernachting geregeld en ze gaan uit eten. Maandagmiddag vertrekken ze en op dinsdagavond zijn ze weer terug. Erik kan er nog niet warm voor draaien: relatief lang in de auto zitten, hapje eten, in een hotel overnachten, dinsdag over een beurs slenteren en dan weer in de auto naar huis...maar ze zijn met z'n zessen, dus het zal best gezellig worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Munchen, ben ik morgen met Lennard.