dinsdag 8 oktober 2013

Schoolvrij, tandarts, Kino en feestje!

Vanmorgen is Erik voor de 'eerste' werkdag de deur uitgegaan, hij kon rustig inkomen, want hij hoefde zich pas om 8.00u te melden! De normale werktijden zijn van 7.00u tot 16.00u...andere koek dus! Erik vindt het altijd wel prettig om op tijd te beginnen, want dan ben je ook op tijd weer klaar! Ik hoop dat Erik een goede indruk krijgt vandaag en dat er leuke collega's werken.

En dan vanmorgen nog een verrassende ontdekking gedaan...hahaha, 10 oktober is in Kärnten een feestdag (Volksabstimmung) en dan hebben de scholen vrij, ik had helemaal in mijn hoofd zitten, dat dat op een vrijdag zou zijn. Niet dus en daar kwam ik vanmorgen op de Kindergarten pas achter! Jordy en Luuk hebben dus zowel donderdag als vrijdag vrij, vrijdag noemen ze hier een Fenstertag. Tja, dan loopt de week dus iets anders dan gedacht. Thijs heeft daarentegen donderdag een leuk uitje op het program staan, ze gaan met de Kindergarten naar de Terra Mystica (hier klikken)!! Dan is Thijs dus de eerste van ons die alles in de berg kan bekijken! Wij hebben het nog steeds op onze planning staan...

Jordy gaat vanavond naar het Kino! De vierde klassers hebben een uitnodiging van de bank uit het dorp ontvangen, dat ze naar het Kino in Villach kunnen en er een bepaalde film kunnen gaan bekijken, de bank overneemt zowel de buskosten als de entree! Nou, dat zijn nog eens leuke uitjes! Het zal alleen wel flink laat worden, want rond 20.30u zijn ze pas weer terug met de bus...maar ach, voor een keer is dat niet zo erg. Jordy verheugt zich er in elk geval heel erg op!

Morgen zullen we onze eerste afspraak bij de tandarts hebben. Erik heeft bij zijn nieuwe werk gelijk maar gevraagd en gezegd dat we een afspraak hebben staan, maar dat we die afspraak ook zo kunnen verzetten, dit was niet nodig. Als ik me niet vergis, krijg je hier vanuit de tandarts een briefje voor de werkgever mee, dat je geweest bent, tenminste dat heb ik gehoord. Wel fijn dat we de afspraak kunnen laten staan, ik had al gekeken of ik er misschien met de jongens met de bus naar toe zou kunnen gaan, maar de bus gaat niet zo vaak richting Nötsch en dan ook nog precies om de verkeerde tijden, dus dat was geen optie.

Zaterdag hebben we een feestje! De uitnodiging hadden we al bij een verjaardag in de zomer ontvangen. We hebben een keer eerder dit jaar een verrassings 'außerschießen' gedaan...voor de man van Burgi, hij werd toen 60. Nu is er dus het officiële feestje en dan viert hij zijn verjaardag nog eens dunnetjes over, het feit dat hij nu met pensioen is én het is gelijk een inburgering...hij komt namelijk uit Niederösterreich en is een paar jaar geleden getrouwd met Burgi, een echte bleibergerin! Hij ondergaat er een soort cursus, samengesteld door vrienden en als hij die goed afrond, ontvangt hij een oorkonde :-). Het gaat vast erg gezellig worden en toevallig is dit feestje in de zaal bij de Terra Mystica!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

oo lekker dan heb je een lang weekend,geniet ervan.
en succes bij de tandarts.