vrijdag 11 oktober 2013

Geen wandeldag, zolder en AMS

Vrijdag, maar geen wandeldag! Schoolvrij...maar goed, het regende vanochtend ook pijpenstelen, dus het wandelen had toch niet door kunnen gaan! In delen van Oostenrijk is de voorspelde sneeuw inderdaad gevallen, in Vorarlberg hebben ze er flink last gehad met omvallende bomen, waardoor sneeuwploegen niet goed konden rijden en stroomuitval waardoor vele huishoudens zonder stroom zaten. Ach, het is even weer inkomen met de sneeuwval :-)
Bij ons heeft de Dobratsch weer even bepoederde toppen, maar echt meer dan poeder is het ook niet. Inmiddels is de regen gelukkig wel opgehouden en af en toe schijnt het zonnetje door de wolken.

Inmiddels ben ik de fietskorf en de kindermeubeltjes kwijt! Het ene is met de post gegaan en het andere is bij Eriks werk, na werktijd, opgehaald. Een heel kleine opruiming heeft er dus plaatsgevonden op zolder...heeeeeeeel klein! Het wordt namelijk nodig tijd om daar eens op te ruimen, de ene doos is iets uitgehaald, de andere doos is iets bij in gestopt of een doosinhoud ligt ergens naast een doos....en dan dus de spullen die er eigenlijk niet meer hoeven te liggen! Voor die grote opruiming moet ik nog even moed en zin verzamelen...het is een zolder waar je niet rechtop kunt staan, het is er koud en er is geen vaste verlichting...niet echt een gezellig klusje daar dus.

Erik is inmiddels net weer thuis gekomen, hij moest nog even langs het AMS, een formulier wegbrengen. Dit formulier is maandag meegegeven en Erik had eigenlijk gisteren een afspraak staan daar en zou dan het ingevulde formulier weer af moeten geven voor een uitkering. Tja, het liep anders! Zodra je werk hebt, mag je die afspraak afbellen, wat Erik dus ook gedaan heeft, maar het formulier moet wel worden afgegeven, voor die ene werkloze dag. De vrijdagen zijn ook bij dit bedrijf waar Erik nu werkt, eerder vrij. Ze hebben relatief weinig pauze op een dag, waardoor ze vrijdags eerder weg kunnen. Het is voor Erik allemaal nog even inkomen bij dit werk. Je hebt een vreemd bedrijf, vreemde collega's, je werkt aan de besturing voor machine's maar hij weet in eerste instantie nog niet eens wat voor soort machine het gaat worden bijvoorbeeld. Er werken daar op dit moment vrij weinig mensen in vast dienstverband, het is de bedoeling dat daar verandering in gaat komen, want het bedrijf heeft zo veel werk en blijkbaar een goed perspectief voor de komende maanden/jaren, dat ze het team uit willen breiden met voor nu twee vaste krachten. Ze nemen alleen niemand rechtstreeks aan, iedereen komt er via een bureau. We zullen het zien, het moet in eerste instantie Erik zelf goed bevallen.

Geen opmerkingen: