maandag 7 oktober 2013

Handel, werkloos en goed nieuws...

Zaterdag schreef ik in mijn blog al:''als het goed is, wordt de aanhanger opgehaald...'' Tja, zoals vaker voorkomt, werd er zaterdagavond een sms geschreven door de meneer, terwijl we hem een paar uur ervoor nog aan de telefoon gesproken hadden, dat hij geveld is door de griep...het kàn natuurlijk, hij zou zich weer melden zodra hij beter is. Ik ben bang dat hij niet meer beter gaat worden...
Ach, maar we zijn zondag wel twee fietsen kwijtgeraakt! De mede-emigranten zijn gezellig op bezoek geweest, de kinderen hebben de fietsen uitgeprobeerd, dat ging prima, dus de fietsen werden in de auto geladen!
Inmiddels ben ik ook in onderhandeling over de fietskorf en er heeft iemand gebeld over de kindermeubels...het is nog niet weg, maar er zit in elk geval reuring in de handel :-)

Sinds vandaag is Erik officieel werkloos en daarom moest hij zich vanmorgen melden bij het AMS, de ArbeitsMarktService. Ik ben vanmorgen, na het afhalen van alle bedden en het aanzetten van de was, meegegaan naar Villach, want zo kon ik gelijk de belastingpapieren weer afgeven bij het Finanzamt. Het handige is, dat ze dit gelijk nakijken en eventuele fouten er gelijk uithalen, dus als je weggaat, weet je dat het in elk geval correct is ingevuld! Ik ben daarna naar de Lidl gereden en daar kwam Erik vervolgens ook naar toegelopen vanaf het AMS, het melden is goed gegaan en was zo klaar. Nog even naar een andere supermarkt en toen naar huis, koffie gedronken, volgende was aangezet en toen naar school! Ik moest mij al melden bij de juf van Jordy...tjonge, het jaar is amper begonnen! Gelukkig bleek het om een bekend probleem te gaan en ik ga weer samen met de juf aan de slag om Jordy te laten merken, dat de juf en ik op één lijn zitten...en we blijven moeite doen, om Jordy minder chaotisch te laten zijn en netter te laten werken, maar ja, ben bang dat dat niet zo gaat lukken, dat ís gewoon Jordy!

En dan het HELE GOEDE NIEUWS van de dag...Erik blijft officieel ook alleen vandaag werkloos! Morgenvroeg kan hij zich melden bij de volgende werkgever!!! Vrijdag heeft Erik al een sollicitatiegesprek gehad, het gaat jammer genoeg wederom via een bureau, maar er is gezegd, dat de werkgever na een paar maanden de werknemer van het bureau overneemt, mits het van beide kanten goed bevalt...het is wel de functie die Erik graag wilde hebben...dus we hopen er het goede van! Ik ben in elk geval supertrots op Erik!

2 opmerkingen:

Dagelijks Brood zei

Wat fijn dat hij zo snel weer een nieuwe baan heeft, en ook nog de functie die hij graag wilde! Ik hoop dat hij daar een vaste aanstelling mag krijgen!
Groetjes, Marike

Anoniem zei

Hoi Erik en Karin !!!!!

Wauw .....dat hij al zo snel weer werk heeft gevonden, en dat na een dag werkloos !SUPPER !!!en voor morgen succes gewenst en Fijne collega's toegewenst .... Liefs PA en Ma !!!